Kleine aanpassing, groots effect!

Ontdek hoe een 3D printer werkprocessen kan verlichten of versnellen

De 3D-printer; Eén van de technologieën die je in onze Techohub kan vinden. Bij TINT wordt de veelzijdigheid van de 3D print technologie onder andere ingezet om hulpstukken te creëren die werkprocessen efficiënter en duurzamer maken. Onze deuren staan open voor kandidaten en teamleiders van de werkvloer van Lucrato, waar ze hun ideeën kunnen delen en ontwerpen. Vervolgens kunnen ze de hulpstukken tot leven laten komen met behulp van de 3D printer. Op deze wijze wordt de 3D printer zo ingezet dat het bijdraagt aan een inclusieve en duurzame arbeidsmarkt én daadwerkelijk aansluit bij vraagstukken waar de werknemers bij Lucrato tegenaan lopen.

 

  • 3D-printer
  • Duurzame inzetbaarheid

Het aandrukhulpstuk

Een mooi voorbeeld hiervan is het innovatieve aandrukhulpstuk. Dit hulpmiddel vergemakkelijkt het aandrukken van een afsluitingsrubber in de deksel van de welbekende Lunchpot van Mepal. Het hulpstuk ontlast de vingers en ondersteunt bij de fijne motoriek, waardoor het werkproces sneller en minder belastend wordt.

Dit aandrukhulpstuk, geboren uit een idee op de werkvloer van Lucrato, laat zien dat een kleine aanpassing al een enorm verschil kan maken!

Het aandrukhulpstuk

Afgeronde 3D print cursus

Medewerkers van Lucrato krijgen de vrijheid om met hun ideeën voor nieuwe hulpmiddelen bij TINT aan te kloppen of om zelf mee te helpen bij het ontwerpen ervan. TINT heeft al drie keer  een 3D-printcursus gefaciliteerd voor de kandidaten van Lucrato.

Deze cursus biedt de kandidaten in slechts tien weken de kans om hun kennis en vaardigheden in 3D-printen te vergroten, dankzij een combinatie van e-learning en praktische workshops. Het doel is om medewerkers met een passie voor technologie en ontwerp de mogelijkheid te geven om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen. En zo kunnen zij in de toekomst actief bijdragen aan het ontwerpen en creëren van hulpmiddelen die werkprocessen op de werkvloer van Lucrato efficiënter en duurzamer maken.

Met behulp van de 3D-printer komen deze hulpmiddelen tot leven, en de praktijk laat al prachtige voorbeelden zien van hoe deze innovatieve ideeën werkelijkheid worden!

Benieuwd naar meer innovatieve hulpstukken? Neem dan contact op.