Consortium

Het consortium bestaat uit verschillende partijen: werkgevers, opleidingsinstituten, innovatiemakelaars, technologie partijen en kennisalliantie.

Akos

AKOS is een advies- en ingenieursbureau opgericht in 1969. Al meer dan 50 jaar helpen zij industriële bedrijven bij hun ontwikkeling op het gebied van mens, productie en technologie.
Dit doen ze door de diensten Development & Engineering, Detachering & Support, Projectmanagement, Recruitment en Consultancy.

Akos

Aventus

Aventus is een middelgroot MBO in Apeldoorn. Bij Aventus kunnen jongeren en volwassenen een passende mbo-opleiding of cursus volgen. Met ruim 200 opleidingen is Aventus de grootste opleider in de Stedendriehoek (Apeldoorn – Deventer – Zutphen).  Er werken ruim 1.000 medewerkers.
Vanuit de opleiding engineering zal worden meegewerkt aan TINT Apeldoorn. Die studie haakt aan bij de technologieontwikkeling die nodig zal zijn bij TINT.

Aventus

IJSSEL

IJssel Technologie is specialist in Smart Industry en helpt bedrijven bij productieverbetering.
Op alle niveaus; ze zijn gesprekspartner van uw bedrijfskundige, engineer en monteur. Aan de hand van het IJssel-model richten ze uw organisatie zo in, dat continu verbeteren de basis wordt voor al uw bedrijfsprocessen. Zo scheppen ze in uw bedrijf ruimte voor de innovatie die u nodig hebt om uw markt te blijven bedienen.

Ijssel

Kennisalliantie inclusie en technologie

Kennisalliantie Inclusie en Technologie (KIT) is hét kennisplatform op het gebied van inclusieve technologie. Mensen met een verstandelijke, lichamelijke of psychische beperking zijn hierbij het absolute uitgangspunt. KIT streven is om zoveel mogelijk mensen uit deze doelgroep met inzet van technologie in de breedste zin van het woord te helpen bij het vinden en behouden van passend en waardevol werk.

KIT

Werkleerbedrijf Lucrato

Lucrato is een werkleerbedrijf. In de omgeving Apeldoorn, Epe en Heerde zijn zij verantwoordelijk voor de uitvoering van de participatiewet in hun arbeidsmarktregio’s voor alle werkgevers in de reguliere bedrijven. Lucrato zorgt ervoor dat iedereen, die binnen circa een jaar te ontwikkelen is naar een reguliere baan, te helpen aan een reguliere baan te komen. Hiermee willen ze dat die personen zich geheel of gedeeltelijk kunnen voorzien van een zelfstandig inkomen. Hierbij kijken ze naar de participatie ladder. Bij de landelijke participatie ladder zijn 6 verschillende treden en Lucrato helpt hun mensen te ontwikkelen naar trede 5 of 6, bestaande uit betaald werk (met ondersteuning).

Lucrato

RCT Gelderland

RCT Gelderland is een provinciale stichting die is opgericht door ondernemers in Gelderland die samen het doel hebben om (met name) MKB-bedrijven die in de maakindustrie actief zijn te ondersteunen bij innovatie. Hiermee willen ze een stukje toekomstbestendigheid realiseren zodat de bedrijven goed blijven vernieuwen in de smart-industry. Dit doen ze door nieuwe technologieën in te zetten en ICT steeds verder te integreren in bedrijfsprocessen.  Dat is de ‘slimme poot’ van het bedrijf. Daarnaast hebben ze ook een ‘schone poot’. Die focust zich op energietransitie en kijkt naar, als voorbeeld, wat iemand met zijn reststromen kan doen. Dan als derde hebben ze ook een ‘sociale poot’. Daaronder valt de opleiding- en arbeidsmarktvraagstukken, deze hoek houdt zich ook bezig met een stukje inclusiviteit. Een vraagstuk dat daarbij komt kijken is hoe de duurzame inzetbaarheid, vaak in combinatie met technologie, versterkt kan worden.

RCT Gelderland

Saxion

Saxion is een hogeschool voor het hoger beroepsonderwijs (hbo). In Apeldoorn, Deventer en Enschede studeren ruim 26.000 studenten. Saxion biedt uiteenlopende opleidingen en bijzondere afstudeerrichtingen of specialisaties, zowel nationaal als internationaal. Samen met bedrijven en instellingen wordt door onze lectoraten toegepast onderzoek gedaan.  De Academie Mens en Arbeid (AMA) van Saxion maakt een deel uit van het consortium binnen TINT Apeldoorn.

Saxion

VDL

VDL Weweler is een producent dat luchtveersystemen voor trailers ontwikkeld in grote aantallen. Ze zijn ingericht in 2 grote productiehallen die volledig geautomatiseerd en gerobotiseerd zijn. Daar heeft VDL Weweler in de afgelopen jaren een enorme slag in gemaakt. Van handwerk naar een volledig geautomatiseerde productielijn. Er is voor gekozen ontslag van medewerkers te voorkomen en hun op te leiden. Hiervoor is een speciale afdeling opleidingen gecreëerd, waar ze opgeleid worden om de nieuwe technologieën te hanteren. Door ze te informeren en in te werken zorgen ze ervoor dat niemand buiten de boot valt.

VDL groep

Denkhuijzen

Denkhuijzen is een adviesbureau op het gebied van innovatie management. Hun doel is om samen met interessante mensen mooie projecten te verwezenlijken. Ze willen een impact hebben op de samenleving en een verandering maken in de wereld door middel van projecten doen die waarde hebben voor de mensen.

Denkhuijzen

The funding company

The funding company helpt organisaties en bedrijven met publieke financiering in de breedste zin van het woord. Zowel in het aanvragen, als het uitvoeren en verantwoorden van de projecten. Ze dragen ook inhoudelijk bij aan de uitvoering.

The funding company