Innovatie en Inclusie: Maud's tijd bij TINT

Iedere acht maanden start er een nieuwe innovatiemedewerker bij TINT. Dit zijn trainees uit het programma van Fast Forward. Zo waait er steeds een nieuwe wind door de TINT en worden de lopende projecten vanuit een iets ander perspectief voortgezet. Het traineeship van Maud zit er alweer op! 

 

  • Inclusieve technologie
  • Nieuws
  • TINT Apeldoorn
  • Trainee

Wij hebben Maud gevraagd iets te vertellen over haar tijd bij TINT.

Maud aan het woord 

“Bij TINT ben ik aan de slag geweest als innovatiemedewerker. Ik heb meegewerkt aan veel verschillende projecten bij TINT. Ik ben onder andere veel bezig geweest met de 3d printer, de OSS en vertaaltechnologie. Daarnaast heb ik met een collega veel samengewerkt om de communicatie van TINT via verschillende kanalen te verbeteren.”
 

Waarom wilde je graag bij TINT aan de slag? 

“Ik wilde graag een baan met maatschappelijke impact. Ik denk dat dat is blijven hangen vanuit mijn studie Social Work.  Ik vind het belangrijk om in mijn werk iets voor anderen te betekenen, dit kan klein zijn of groter. Grappig is dat ik in eerste instantie helemaal nietmet technologie wilde werken maar dat ik de uitdaging toch ben aangegaan. Ik kijk nu heel anders naar technologie. Ik ben me er meer van bewust dat we hier hele mooie dingen mee kunnen doen voor mensen.”

 

Waardevolle projecten 

“Een van de mooie dingen die ik mocht doen was het geven van een 3d print cursus aan medewerkers van Lucrato. Daarvoor heb ik de cursus eerst verder doorontwikkeld tot een product dat goed past bij de behoefte van werkgever en werknemers. Ik vond het voornamelijk mooi om te zien hoe je ontwikkeling zag bij kandidaten en dat ze deze nieuwe vaardigheden ook breder in konden zetten. Zo was er onder andere een deelnemer die na het volgen van de cursus ook thuis ging printen, heel tof!”

“Wat soms wel uitdagend was is de grote vrijheid die je bij TINT krijgt. Bij TINT begin je best vaak aan iets zonder dat je weet wat dit gaat brengen. Hoewel dit bij onderzoeken en innoveren hoort vond ik het soms best een uitdaging. Maar toch is die onderzoekende omgeving juist ook heel leerzaam en leuk geweest.”

Impact technologie op de gebruiker 

“Ik heb ook veel onderzoek gedaan naar het gebruik van vertaaltechnologie bij verschillende bedrijven. Hierdoor hebben werkgevers gesprekken kunnen voeren met anderstalige werknemers die anders niet hadden plaatsgevonden. Uiteindelijk wil iedereen helder kunnen communiceren met zijn gesprekspartner. We hebben in kaart kunnen brengen dat vertaaltechnologie heel geschikt is om in te zetten in één op één gesprekken in een rustige omgeving. Het vertalen lukt best goed, maar wanneer je wat kortere zinnen uitspreekt en vakjargon vermijdt gaat het nog beter. Daarnaast heb ik met onze grafisch vormgever veel gedaan in de communicatie van TINT waardoor we de zichtbaarheid van TINT proberen te vergroten en meer mensen kennis kunnen laten maken met inclusieve technologie en wat dit hen kan brengen.” 

afscheid

Wat wil je meegeven voor de toekomst? 

“Inclusieve technologie heeft de toekomst. Er zijn al ontzettend mooie voorbeelden bij allerlei bedrijven, dus leer ook van een ander wat inclusieve technologie je kan brengen. Het is zo mooi dat we zo kunnen bijdragen om mensen een duurzame baan te geven die bij hen past!”

Aan wie draag je het stokje over?

Ik draag mijn functie over aan Elianne. Zij zit in hetzelfde traineeprogramma en is 1 oktober al begonnen als nieuwe innovatiemedewerker!