Studentverhaal: Afstuderen bij TINT

Elke semester dragen diverse studenten bij aan de projecten van TINT door middel van hun stages of scripties. Hun werk speelt een cruciale rol in het succes van TINT, en hun bijdragen zijn enorm waardevol. We waarderen de expertise en perspectieven die zij met ons delen. Aan het einde van de semester presenteren ze hun onderzoek, scriptie of professioneel product, dat we graag onder de aandacht van een breder publiek brengen.

Eerder deelden wij al de innovatieve tool voor werkgevers, die HRM student Dide heeft ontworpen. Deze tool biedt werkgevers inzicht in cruciale informatie, relevante thema’s en richtinggevende vragen voor de implementatie van inclusieve technologie binnen een bedrijf. De tool fungeert als ondersteuning bij het opstarten van veranderingen in werkprocessen door middel van inclusieve technologie. Het kan ingezet worden als gespreksstarter of bij bijvoorbeeld een oriëntatiegesprek.

 

  • Inclusieve technologie
  • Studentverhaal
  • Werkgevers

Wij hebben Dide gevraagd iets te vertellen over haar tijd bij TINT.

Dide aan het woord

“Bij TINT heb ik onderzoek gedaan naar de cruciale factoren die van invloed zijn op werkherontwerp gericht op het gebruik van inclusieve technologie. Mijn literatuuronderzoek heb ik grotendeels uitgevoerd in de hub van TINT. Ik had de mogelijkheid om daar elke dag te werken, en iedereen stond klaar om mijn vragen te beantwoorden. Door op locatie te werken, kon ik snel contact leggen met de mensen die ik nodig had en kreeg ik snel antwoord op vragen of onduidelijkheden met betrekking tot mijn onderzoek.”

Het netwerk van TINT

“De expertinterviews voor mijn onderzoek heb ik afgenomen via het netwerk van de medewerkers van TINT. Iedereen binnen TINT was bereid om te helpen waar dat mogelijk was, waardoor ik in contact kwam met interessante experts. Om mijn onderzoek te presenteren en feedback te verzamelen, mocht ik een feedbacksessie organiseren in de hub van TINT. Er werd serieus naar mijn presentatie geluisterd en waardevolle feedback gegeven.”

Waardevolle beursbezoeken

“Wanneer er evenementen of afspraken waren die relevant konden zijn voor mijn onderzoek of mijn persoonlijke ontwikkeling, werd ik uitgenodigd om deel te nemen. Zo heb ik bijvoorbeeld de NVVA-beurs bezocht, waar verschillende inclusieve technologieën werden gepresenteerd. Dit was zeer interessant voor mijn onderzoek.”

“Mijn afstudeertraject werd echt ondersteund door de medewerkers en de faciliteiten van TINT. Ik heb nauwelijks stress of onoplosbare situaties ervaren. Dankzij deze periode heb ik nog meer interesse en respect voor het onderwerp gekregen!”

Namens het TINT-team willen wij Dide hartelijk bedanken voor haar inzet en bijdrage!

Benieuwd naar de tool? Klik op deze link.