Zero Project: TINT Apeldoorn genomineerd

Met trots mogen wij delen dat TINT Apeldoorn is genomineerd voor de shortlist van Zero Call 2025. TINT Apeldoorn is geselecteerd uit 522 projecten uit 90 verschillende landen. De aankomende weken wordt er gestemd op de projecten door deskundigen op het gebied van inclusie voor mensen met een ondersteuningsvraag.

  • Inclusie
  • Inclusieve technologie

Wat is het Zero Project?

Het Zero Project is een initiatief dat zich inzet voor de implementatie van de United Nations Convention on the Rights of Persons with Disabilities (CRPD). Dit is een Verdrag van de Verenigde Naties om de rechten van mensen met een ondersteuningsvraag te garanderen. Het doel van de ‘Zero Project Call for Nominations 2024/2025’ is het identificeren van innovatieve oplossingen op het gebied van inclusieve werkgelegenheid en informatie- en communicatietechnologie (ICT).

In het Zero Project worden uitmuntende projecten uitgelicht op het gebied van innovatie, impact en schaalbaarheid. Deze projecten zijn afkomstig van maatschappelijke organisaties, de publieke sector, het bedrijfsleven en de interdisciplinaire ICT-sector. In totaal ontving het Zero Project 522 nominaties uit 90 landen, een record voor de thema’s Werkgelegenheid en ICT.

Aanmelding TINT Apeldoorn

De missie van TINT Apeldoorn past perfect in het plaatje van het Zero Project. Dagelijks zet ons team zich in om mensen met een ondersteuningsvraag door middel van technologie naar of aan het werk te houden.

Nominatie 2025 Zero Project Award

Tussen eind juni en half augustus werkte een team van meer dan 80 experts van het wereldwijde Zero Project Network ruim 100 uur aan het selectieproces. Tijdens het selectieproces werden alle 522 nominaties op formele criteria getoetst en via peer reviews beoordeeld. Het resultaat hiervan is een shortlist die bestaat uit 160 innovatieve oplossingen uit 61 landen en alle sectoren van de samenleving.

Vanaf eind augustus 2024 krijgt het netwerk van het Zero Project de kans om te stemmen op de shortlist van innovatieve oplossingen. Op basis van deze stemmen zal het Zero Project Team op 3 december 2024, de Internationale Dag van Personen met een Handicap, de Zero Project Awardees bekendmaken. De wereldwijde Zero Project Conferentie 2025 zal in het teken staan van deze innovatieve oplossingen, met als doel om hun doorontwikkeling te ondersteunen. Zero-projectwinnaars zullen ook worden gepubliceerd in het Zero-projectrapport 2025.

Benieuwd naar de andere genomineerden?

Op de website van Zero Project staat een lijst met alle genomineerde projecten.