Nieuws

Het laatste nieuws van TINT Apeldoorn.

Recent nieuws

Exoskelet mogelijke toepassing bij fysieke werkzaamheden - onderzoek

  • Exoskelet
  • Onderzoek

Doelstelling Het in kaart brengen in hoeverre exoskeletten een mogelijke toepassing kunnen zijn als fysieke ondersteuning bij werk. En hoe je een eventuele toekomstige implementatie bij werkleerbedrijf Lucrato het best kan begeleiden. Doelgroep Mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt ervaren Betrokken partijen Student van Saxion – Marjolein Houwers, Werkleerbedrijf Lucrato en externe deskundigen Welke technologie wordt ingezet Er wordt ...

Lees meer
Exoskelet

Onderzoek - Module oZone over inclusieve technologie bij bedrijven

  • Onderzoek
  • oZone

Onderzoek van Saxion student: waar hebben bedrijven in de metalektro behoefde aan op het gebied van inclusieve technologie.

Lees meer
Logo van Ozone

Motivaties en drempels voor bedrijven bij inzet inclusieve technologie

  • Inclusieve technologie
  • Onderzoek

TINT wil graag meer bedrijven en organisaties uit de regio betrekken bij de kansen en uitdagingen rond technologie en inclusie. Daarom hebben Lucrato en TINT een onderzoek laten uitvoeren door adviesbureau Ecorys. In het door Ecorys uitgevoerde onderzoek stond de vraag centraal: welke overwegingen spelen een rol in de motivatie van werkgevers in de regio om (werknemers met) inclusieve technologie in te zetten in hun bedrijf? We delen hierbij een aantal uitkomsten.

Lees meer
Medewerkers Lucrato zijn aan het praten door middel van vertaaltechnologie

Personeelstekort? Technologie kan mensen die knelpunten ervaren duurzaam aan het werk krijgen!

  • A+O Metalektro
  • Inclusieve technologie
  • oZone

Hoe zet je technologie in om ervoor te zorgen dat mensen met een arbeidsbeperking gewoon kunnen meedraaien in een metalektro-bedrijf? Precies naar die vraag doet de Technohub Inclusieve Technologie (TINT) onderzoek. Inmiddels is er een kennismodule ontwikkeld in oZone, het digitale kennisdeelplatform van A+O, die voor alle A+O-bedrijven kosteloos beschikbaar is. “Wij laten zien dat het mogelijk is om mensen met een beperking duurzaam aan het werk te krijgen.”

Lees meer
Medewerker achter OSS

Inclusieve technologie in Vlaanderen

  • Operator Support System

Net als in Nederland is Vlaanderen druk bezig met de inzet van inclusieve technologie. In november ging TINT Apeldoorn en Werkzaak Rivierenland bij maatwerkbedrijf Mariasteen en Lichtwerk op bezoek om zo kennis uit te wisselen. De nadruk bij dit bezoek lag op Augmented Reality: Operator Support System.

Lees meer
Bord met tekst Augmented Reality Workflow

TINT: Technologie als stimulans voor inclusief werkgeverschap

  • Inclusieve technologie

“Met nieuwe technologieën ben je flexibeler als het gaat om personeel dat je kunt inzetten. Bij de huidige arbeidsmarktschaarste ontstaat bij bedrijven hiervoor ook veel meer interesse: buiten de traditionele vijver vissen”.

Lees meer