Nieuws

Het laatste nieuws van TINT Apeldoorn.

Recent nieuws

Ontwikkelen werkwijze voor begeleiders bij VR voor loopbaanoriëntatie

  • Loopbaanorientatie
  • Virtual Reality

Virtual Reality baanorientatie inzetten bij medewerkers van Werkleerbedrijf Lucrato. Maar hoe pak je dit aan als begeleider?

Lees meer
VRouw met een zwart VR bril op

Het ontwikkelen en inclusief maken van de technologie catalogus voor de doelgroep

  • Inclusieve technologie

Een technologie catalogus waar diverse technologieen te vinden zijn voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Hoeontwikkel je deze en zorg je dat deze inclusief is.

Lees meer
beeld van een laptop

Impactinterview: dankzij technologie meer mensen duurzaam aan het werk

  • Impact
  • Inclusieve technologie

Het Nederlandse bedrijfsleven kampt met een chronisch personeelstekort. Een potentieel grote bron van nieuwe collega’s zijn mensen die nu nog aan de kant staan. Omdat zij afstand ervaren. Of te lang buiten het arbeidsproces hebben gestaan. Hen met ondersteunende inclusieve technologie inzetbaar krijgen voor uitdagend werk is de corebusiness van de Technohub Inclusieve Technologie (TINT). Lees welke impact TINT Apeldoorn maakt.

Lees meer
Student met een VR bril op

VDL Weweler neemt andere bedrijven mee in mogelijkheden inclusieve technologie

  • Inclusieve technologie
  • TINT Apeldoorn
  • VDL Weweler

Hoe kun je met technologie werk toegankelijker maken voor mensen met een beperking? Of mensen duurzaam inzetbaar maken? Deze vragen stonden centraal op de Technologische Kennismarkt op 16 juni, georganiseerd door VDL Weweler en TINT Apeldoorn. Op het event konden ondernemers verschillende technologieën bekijken, uitproberen en netwerken met gelijkgestemden.

Lees meer
Digital Twin

TINT Apeldoorn op practicumdag Weener XL

Weener XL organiseerde met het innovatieplatform LAB XL een inspirerende practicumdag met stands waarin verschillende inclusieve technologieën waren uitgestald. Ook TINT Apeldoorn was hierbij aanwezig. Lees meer over de practicumdag en een kleine sfeerimpressie.

Lees meer

Arbeidsdeskundigen op bezoek bij TINT Apeldoorn

3D printer, Operator Support System en Virtual Reality allemaal technologieën/ projecten waar studenten bij TINT Apeldoorn mee bezig zijn. Tien arbeidsdeskundigen van het UWV, arbodienst en private organisaties maakten kennis met de studenten en projecten van TINT Apeldoorn.

Lees meer