Hoe onderneem je in een inclusieve organisatie?

Bij TINT Apeldoorn geloven wij sterk in het creëren van een inclusieve arbeidsmarkt. Inclusie is niet alleen een waardevol streven, maar ook een essentieel onderdeel van het op de juiste manier benutten van arbeidspotentieel. In het volgende kennisclip legt student Stijn uit hoe je onderneemt in een inclusieve organisatie. We nodigen je graag uit om de kennisclip te bekijken.

  • Inclusie
  • Kennisdeling
  • Nieuws

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Bij het nastreven van maatschappelijk verantwoord ondernemen houd je rekening met de impact van je handelingen op zowel mens, milieu als samenleving. Je zorgt ervoor dat je bedrijf geen negatieve invloed heeft op de omgeving. Daarnaast zorgt je bedrijf ervoor dat het bijdraagt aan oplossingen voor problemen zoals slechte werkomstandigheden, milieuvervuiling en armoede.

Jobcrafting en jobcarving

Een medewerker kan zelf de inhoud van zijn of haar baan aanpassen op basis van kennis vaardigheden, talenten, interesse en behoeftes die hij of zij heeft. Dit wordt ook wel jobcrafting genoemd. Hierdoor wijzigt het beeld dat iemand heeft van zijn of haar baan in positieve zin.
Jobcarving omvat het opsplitsen van taken of verantwoordelijkheden binnen bestaande functies, met als doel het creëren van nieuwe, meer duurzame rollen voor andere individuen. Op deze manier kunnen functies geschikt gemaakt worden voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

We doen het samen!

Laten we samen werken aan een arbeidsmarkt waar iedereen zich gezien, gehoord en gewaardeerd voelt. Deel jouw gedachten en ervaringen over het ondernemen in een inclusieve organisatie en hoe dit kan bijdragen in jouw bedrijf in de reacties!

Gerelateerde artikelen

Een mijlpaal voor Lucrato: De Cobot is Er!

  • Cobot
  • Nieuws

Vandaag is een bijzondere dag bij Lucrato! Na hard werken en een uitstekende samenwerking tussen TINT Apeldoorn en Lucrato, is de co-bot officieel geïmplementeerd op de werkvloer. Deze slimme assistent is klaar om de medewerkers te ondersteunen in hun dagelijkse werkzaamheden.

Praktijkpublicatie: Taalbarrières op de werkvloer overbruggen met vertaaltechnologie

  • Nieuws
  • Onderzoek
  • Vertaaltechnologie

Inclusieve technologie biedt ondersteuning aan mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie op de werkvloer. Bijvoorbeeld wanneer sprake is van een fysieke, cognitieve, psychosociale, of andere arbeidsbelemmering. In hoeverre biedt inclusieve vertaaltechnologie een uitkomst? Nikki Wamelink, Maud Smeenk, Lotte Jansen, Ines Schell en Sjoerd de Vries schreven hier samen een praktijkpublicatie over welke is gepubliceerd in Sociaal bestek.

Best Practice: Labora Quadratum geeft het sollicitatieproces opnieuw vorm

  • Best practice
  • Nieuws
  • Werkgevers

In een wereld waarin arbeidskrapte en vergrijzing toenemen, staan bedrijven voor de uitdaging om op nieuwe manieren naar arbeid te kijken. Labora Quadratum besloot de sollicitatieprocedure te vervangen met een kennismakingsgesprek om nieuwe medewerkers te vinden voor logistiek en productie. Daarnaast hebben ze recent een voorschakeltraject gestart waarbij ze statushouders helpen om vaardigheden te ontwikkelen die nodig zijn om een duurzame plek op de arbeidsmarkt te vinden.

Vertaaltechnologie in gebruik

Inclusieve technologie als motor voor volwasseneneducatie

  • Nieuws

In het artikel 'Technologie in de volwasseneneducatie' wordt de rol van inclusieve technologie besproken in het ondersteunen van volwassenen die moeite hebben met basisvaardigheden zoals taal, rekenen en digitale vaardigheden.