Studenten in de spotlight: Wat is hun bijdrage bij TINT?

Elk semester dragen verschillende getalenteerde studenten bij aan de projecten van TINT. Begin september zijn zes nieuwe studenten gestart met hun stage of scriptie. In dit artikel stellen ze zich voor en delen ze wat ze tot nu hebben geleerd en ervaren

  • Inclusieve technologie
  • Nieuws
  • Onderzoek

Dinand

“Ik ben Dinand, derdejaarsstudent mechatronica. Mijn stageopdracht is om de cobot in de werkplaats te implementeren. De cobot is een innovatieve technologie die medewerkers ondersteunt in hun werkzaamheden. Onze cobot ben ik op dit moment aan het programmeren zodat hij in de werkplaats dozen op pallets kan gaan tillen. Op deze manier mag de werknemer de cobot bedienen in plaats van de hele dag zware dozen tillen. Het mooiste aan de opdracht vind ik dat ik op deze manier een verbinding leg tussen technische ontwikkelingen en de mensen die in de werkplaats werken bij Lucrato. Soms is het ook best een uitdaging, zo moest ik een hele nieuwe programmeertaal leren om de cobot te programmeren. Maar het komt goed!”

 - Kit

Gözde

“Mijn naam is Gözde, ik studeer toegepaste psychologie met een focus op gedrag en technologie. Tijdens mijn stage doe ik onderzoek naar AI. We willen onderzoeken waar medewerkers met beperkingen in basisvaardigheden, zoals rekenen, taal en digitale vaardigheden, tegenaan lopen. Het is vooral van belang om hun behoeften zo goed mogelijk in kaart te brengen. Vanuit deze inzichten kan er beter gekeken worden naar een bijpassende AI-tool die hen kan ondersteunen in het verbeteren van hun vaardigheden.

 - Kit

Bij het woord ‘laaggeletterd’ krijg je al snel een bepaald beeld van de doelgroep, en daar was ik geen uitzondering op. Maar toen ik de doelgroep beter leerde kennen, begreep ik dat dit woord hen tekortdoet. De groep is enorm divers en kan niet onder één term worden geplaatst. Het begrijpen van anderen begint bij dichtbij komen en luisteren naar hun persoonlijke verhalen.

Wat ik van deze opdracht heb geleerd, is dat het belangrijk is om mensen niet in hokjes te plaatsen en écht te luisteren naar het verhaal van de ander. Tijdens mijn stage merk ik dat ik niet alleen anderen help om zich te ontwikkelen, maar dat ik ook veel leer en mezelf verder ontwikkel.”

Rory

“Ik ben Rory en ik volg een opleiding in mechatronica. Bij TINT ben ik vooral bezig met het ontwikkelen van 3D geprinte producten. Ik vind het fijn om nu echt mensen te kunnen helpen met de vaardigheden die ik heb. Dit kan ik met name doen in het ontwikkelen en printen van hulpstukken voor werknemers in de werkplaats van Lucrato. Zo heb ik laatst een aandrukhulpstuk gemaakt waarmee het makkelijker is om een rubber in een dop te drukken. Naast deze kleine projecten wil ik tijdens mijn stage nog twee grotere producten afronden. Dit is het bouwen van een 3d printer en het ontwikkelen van een draadsnijmachine. Deze kan worden gebruikt voor het op lengte knippen van kabels die onder andere in elektrische auto’s zitten.

 - Kit

Daan

“Ik ben Daan, ik studeer Toegepaste Psychologie en loop nu stage bij TINT. Ik houd mij bezig met het Operator Support System (OSS). Dit Augmented Reality systeem is in feite een interactieve handleiding waarmee werkinstructies geprojecteerd worden op het werkblad. Bewegingen van de medewerker worden tijdens assemblage gevolgd door een infrarood sensor. Het komende jaar wil ik leren samen met andere studenten en medewerkers het systeem gebruiksvriendelijk in te richten en te programmeren. Ik mag medewerkers motiveren hun wensen en behoeften ten opzichte van het systeem te uiten. Ik vind het bijzonder om er aan bij te mogen dragen dat het hele systeem wordt gemaakt, vormgegeven en getest voor en door beschut medewerkers.”

 - Kit

Nina

“Mijn naam is Nina. Ik studeer Toegepaste Psychologie en op dit moment ben ik bezig met mijn afstudeerscriptie. Ik heb eerder al stagegelopen bij TINT maar ik was hier nog niet uitgeleerd, dus toen ik de kans kreeg ben ik teruggekomen om (extern) mijn scriptie te gaan schrijven! Ik doe onderzoek bij Schoneveld Breeding naar het bevorderen van vitaliteit bij productiemedewerkers. Dit is een zaadveredelingsbedrijf waar medewerkers in kassen werken. Het werk is repeterend en is fysiek belastend, zeker voor de vergrijzende medewerkers kan dit zwaar zijn. De werkbelasting is lastig weg te nemen, dus is het nodig de belastbaarheid van de medewerkers te vergroten. Hier speelt vitaliteit een grote rol in: hoe vitaler een medewerker, hoe groter de belastbaarheid.

 - Kit

We vinden het heel belangrijk dat medewerkers gezond zijn en blijven, mijn onderzoek draagt hieraan bij.”

Martijn

“Ik ben Martijn, student Toegepaste Psychologie. Op het moment doe ik voor mijn stage onderzoek naar zintuiglijke technologie. Dit is vertaaltechnologie, visuele en auditieve transcriptietechnologie. Ik heb een taalkundige achtergrond en dit wil ik inzetten in mijn onderzoek. Vanuit TINT onderzoek ik wat de impact is van deze technologie voor werkgevers en werknemers. Een voorbeeld hiervan is de verbetering van kwaliteit op de werkvloer door het inzetten van technologie waardoor slechthorende mensen actief kunnen deelnemen aan gesprekken. Ik ben blij dat ik vooral veel in de praktijk bezig ben met de doelgroep en in allerlei verschillende contexten kan zien hoe technologie het verschil kan maken voor mensen in deze moderne maatschappij.”

 - Kit

We zijn dankbaar voor de bijdrage en inzichten van alle studenten. Samen werken we aan een meer inclusieve toekomst op de arbeidsmarkt!

Recente artikelen

Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid op bezoek bij TINT: "Met een inclusieve bril op terug naar Den Haag

  • Inclusie
  • Kennissessie
  • Nieuws

Op maandag 30 juni verwelkomden we vijftien beleidsmedewerkers van drie ministeries – Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Economische Zaken en Klimaat, en Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Ze kwamen langs met één gezamenlijke vraag: Wat is de impact van inclusieve technologie op de arbeidsmarkt? 

Lees meer
Studenten in de spotlight: Wat is hun bijdrage bij TINT?

Ferlin: Duurzaamheid, efficiëntie en brede instroom

  • Best practice
  • Kennisdeling
  • Nieuws

Ferlin probeert, ongeacht opleiding of ervaring, te kijken naar wat iemand al kan of wil ontwikkelen. Door een bredere instroom van medewerkers mogelijk te maken krijgen meer mensen de kans om mee te doen op de arbeidsmarkt. Daarnaast is het aanbod van mensen groter waardoor minder vacatures onvervuld blijven.

Lees meer
Studenten in de spotlight: Wat is hun bijdrage bij TINT?

Wat we van schoonmakers kunnen leren over duurzame inzetbaarheid? Heel veel.

  • bedrijven
  • Best practice
  • Duurzame inzetbaarheid

In de schoonmaakbranche is de afgelopen jaren onderzoek gedaan naar het versterken van eigen regie op het werk. De uitkomst? Medewerkers floreren in een ondersteunend werkklimaat met ruimte voor autonomie, waardering én technologie die ondersteunt in plaats van vervangt. Bij TINT Apeldoorn herkennen we dit als geen ander. Wij werken dagelijks aan inclusieve technologie die mensen helpt grip te krijgen op werk – ook als dat niet vanzelfsprekend is. Het mooie aan dit onderzoek? Het laat zien dat goede technologie mensen niet overbodig maakt, maar juist ruimte geeft voor menselijkheid, verbinding en werkplezier.

Lees meer
Studenten in de spotlight: Wat is hun bijdrage bij TINT?

Studenten Fysiotherapie bij TINT: Tilondersteuning in de praktijk

  • Exoskelet
  • Nieuws
  • Praktijk

Elk semester dragen verschillende getalenteerde studenten bij aan de projecten van TINT. Tristan en Vera doen onderzoek naar de inzet van tilondersteuning, zoals exoskeletten, op de werkvloer. Eerst wordt in kaart gebracht waar het lichaam het meest wordt belast, vervolgens worden oplossingen getest. In dit interview lees je hoe het er op dit moment voor staat en blikken we vooruit naar de komende tijd.

Lees meer
Studenten in de spotlight: Wat is hun bijdrage bij TINT?

Schildersvakopleiding Zutphen: Inclusief opleiden

  • Best practice
  • Nieuws
  • Vertaaltechnologie
  • Werkgevers

In een wereld waarin arbeidskrapte en vergrijzing toenemen, staan bedrijven voor de uitdaging om op nieuwe manieren naar arbeid te kijken. Bij TINT geloven we dat technologie hierbij krachtige oplossingen biedt om personeelstekorten aan te pakken, duurzame inzetbaarheid te stimuleren arbeidsvraagstukken op te lossen. En bij die verandering geloven wij dat niemand achterblijft. Ongeacht je achtergrond, vaardigheden of eventuele knelpunt; iedereen verdient een plek in deze dynamische wereld. Maar hoe geef je hier als werkgever concreet vorm aan? En welke inspirerende voorbeelden bestaan er al?

Lees meer
Studenten in de spotlight: Wat is hun bijdrage bij TINT?

Bij Foenix is inclusie het uitgangspunt

  • Best practice
  • Kennisdeling
  • Nieuws
  • Werkgevers

Foenix laat zien dat je voor een inclusieve arbeidsmarkt groot moet denken, maar juist met kleine veranderingen kan beginnen. Er wordt een cultuur gebouwd waarin iedereen welkom is en zich ook welkom voelt. Zo zijn er allerlei verschillende werkplekken gecreëerd die fysiek laagdrempelig toegankelijk zijn.

Lees meer
Studenten in de spotlight: Wat is hun bijdrage bij TINT?