TINT Apeldoorn

De eerste Technohub Inclusieve Technologie van Nederland.
Door de inzet van nieuwe technologie mensen met afstand op de arbeidsmarkt uit de regio Apeldoorn helpen om zo duurzaam en volledig mogelijk inzetbaar te worden.
Goed voor hun arbeidsmarktpositie en kansen voor werkgevers die op zoek zijn naar gemotiveerd en gekwalificeerd personeel.

Informatie over

Recent nieuws

Werkgeversbijeenkomst - kennissessie

 • Kennissessie
 • Werkgevers

De krapte op de arbeidsmarkt lijkt alleen maar toe te nemen. Het wordt de komende jaren daarmee nog belangrijker om je huidige werknemers duurzaam inzetbaar te houden èn om mensen met afstand tot de arbeidsmarkt aan de slag te krijgen. (inclusieve) Technologie kan hierin een rol spelen. TINT Apeldoorn organiseerde een kennissessie speciaal voor werkgevers.

Lees meer
Deelnemers en sprekers Werkgeversbijeenkomst

Use case: het ondersteunen van mensen met psychisch knelpunten op de werkvloer van een fietsfabrikant

 • Use case

Medewerkers met een psychische beperking hebben vaker problemen met de sociale en interactieve aspecten rondom het werk dan met het werk zelf.

Lees meer
Montagehal Van Raam

Best practice: het ondersteunen van mensen met een fysieke beperking op de werkvloer bij een fietsfabrikant

 • Best practice

Medewerkers met een fysieke beperking zijn beperkt in hun belastbaarheid. Hierdoor kunnen ze fysieke werkzaamheden maar kort uitvoeren. Hoe kan technoloiie bijdragen aan een oplossing?

Lees meer
Man monteert fiets

Pilot van start: aan het werk met behulp van Operator Support System

 • Inclusieve technologie
 • Operator Support System
 • Pilot

Saxion, IJssel Technologie en werkbedrijf Lucrato zijn de pilot ‘Inclusieve technologie met behulp van OSS (Operator Support Systeem)’ binnen Lucrato begonnen. Maar hoe is de pilot van start gegaan binnen TINT Apeldoorn? Waar moet je allemaal opletten? Lucrato neemt ons mee in het proces.

Lees meer
Operator Support System projectie op werkbank

In de praktijk: Operator Support System bij Senzer

 • Inclusieve technologie
 • Operator Support System
 • Praktijk

Een aantal leden van het consortium ging op bezoek bij sociaal werkbedrijf Senzer in Helmond-De Peel waar ze inclusieve technologie inzetten. Een kijkje op de werkvloer om kennis en inspiratie op doen.

Lees meer
Aantal consortium leden krijgen uitleg over OSS bij Senzer

Hybride leren en nieuwe technologie; kansen voor iedereen

 • A+O fonds
 • TINT Apeldoorn

Het A+O fonds besteedt in haar magazine en online aandacht aan de eerste technohub inclusieve technologie (TINT) van Nederland, een innovatief concept geïnitieerd door de Kennisalliantie Inclusie en Technologie en de sector van maak- en technologiebedrijven. In 2020 is het idee met een consortium van 8 organisaties vertaald naar een concreet programma, gericht op de kansen van nieuwe technologie in relatie tot het vergroten van de duurzame inzetbaarheid van medewerkers van bedrijven en het versterken van de positie van mensen met een arbeidsbeperking op de regionale arbeidsmarkt.

Lees meer