Hoe bereik je inclusie door middel van het ASE-model?

Bij TINT Apeldoorn, geloven wij sterk in het creëren van een inclusieve arbeidsmarkt. Inclusie is niet alleen een waardevol streven, maar ook een essentieel onderdeel van op de juiste manier benutten van arbeidspotentieel. Meer inclusie kan bereikt worden door middel van het ASE-Model. Student Stijn heeft dit mooi uitgelicht in een filmpje.

  • Inclusie
  • Kennisdeling
  • Nieuws

Wat is het ASE-model?

Het ASE-model laat zien hoe gedragsverandering plaatsvindt. Het model is ontwikkeld door Hein de Vries en hierin stelt hij dat menselijk gedrag te voorspellen is door de intentie van gedrag te bestuderen. De intentie van een persoon wordt beïnvloed door Attitude, Sociale invloed en Zelf-Effectiviteit (ASE)

Attitude, sociale invloed en eigen effectiviteit (ASE)

Attitude is de houding die een persoon heeft ten opzichte van het gedrag dat die persoon wil gaan vertonen. Als dit een positieve houding is dan is er ruimte voor verandering maar dit alleen is niet genoeg. Sociale invloed is bijvoorbeeld de mening van de mensen om ons heen. Dit kan zich uiten in de subjectieve norm, sociale steun of sociale druk. Het laatste deel van het ASE-model is Zelf-Effectiviteit, dit gaat om het geloven in jezelf.

De kennisclip

We nodigen je graag uit om de kennisclip over hoe je inclusie bereikt door middel van het ASE-Model te bekijken. Deze video biedt een duidelijke uitleg over wat het ASE-model inhoudt. Laten we samenwerken aan een arbeidsmarkt waar iedereen zich gezien, gehoord en gewaardeerd voelt. Deel jouw gedachten en ervaringen over het ASE-model en hoe dit kan bijdragen in jouw bedrijf in de reacties!

gerelateerde artikelen

TINT Apeldoorn op de Zero Project Conference 2025 in Wenen: Inspiratie voor innovatie

  • Inclusie
  • Nieuws
  • TINT Apeldoorn

Van 5 tot 7 maart 2025 vond de Zero Project Conferentie 2025 plaats in Wenen, waar meer dan 1.000 deelnemers uit 90 landen samenkwamen om innovatieve oplossingen te delen om de arbeidsmarkt te veranderen naar een plek waar iedereen kan deelnemen. TINT Apeldoorn werd vertegenwoordigd door Lotte Jansen en Lysanne Scheijbeler, beide werkzaam bij het lectoraat Employability Transition en TINT. Met nieuwe inzichten, frisse inspiratie en waardevolle contacten keert het team van TINT Apeldoorn terug naar Nederland, vastbesloten om te blijven werken aan werk voor het arbeidspotentieel in regio Apeldoorn.

Lotte en Lysanne op de Zero Call Conference

Werkgeverssubsidie UWV afgerond: Brede Impact voor jong beschutte collega’s met OSS

  • Implementatie
  • Nieuws
  • Operator Support System

De afgelopen twee jaar hebben TINT en Lucrato een werkgeverssubsidie van het UWV ontvangen. Hiermee zijn twee Operator Support Systems (OSS) aangeschaft. Deze interactieve systemen worden ingezet voor de doelgroep jong beschut om nieuwe werkzaamheden uit te voeren. In dit artikel beschrijven we hoe dit proces is verlopen. 

Zelfstandig werken als je bijna niets kan zien: wat kan een werkgever bieden?

  • Inclusieve technologie
  • Kennisdeling
  • Nieuws

Bij Werkleerbedrijf Lucrato werken zo’n 1200 mensen die allemaal verschillend zijn. TINT en Lucrato werken samen om werk geschikter te maken voor verschillende mensen. Onlangs zijn er drie medewerkers gestart op een werkervaringsplek. Zij kunnen bijna niets of niets zien, samen zijn we gaan onderzoeken welke werkomstandigheden nodig zijn zodat deze medewerkers zo zelfstandig mogelijk werk kunnen uitvoeren.

De Regio Deal is gevallen!

  • Nieuws
  • Regio Deal
  • Samenwerking

Afgelopen week werd bekendgemaakt welke projecten financiering ontvangen vanuit de Regio Deal ‘Sterker in 3D’. Wij zijn ontzettend trots dat onze samenwerking, die bijdraagt aan de brede welvaart en gericht zijn op thema’s die essentieel zijn voor de regio Stedendriehoek (Apeldoorn, Brummen, Deventer, Epe, Heerde, Lochem, Voorst en Zutphen), onderdeel zijn van deze waardevolle initiatieven. Zo kunnen we samen werken aan beter werk voor het arbeidspotentieel.