Hoe zet je inclusieve technologie in?

TINT Apeldoorn staat volledig achter het streven naar een inclusieve arbeidsmarkt. We zijn ervan overtuigd dat inclusie niet alleen waardevol is, maar ook een fundamenteel aspect vormt voor het benutten van het arbeidspotentieel. Samen streven we naar een arbeidsmarkt waar iedereen de kans krijgt om zijn of haar talenten te ontplooien.

  • Inclusie
  • Inclusieve technologie
  • Kennisdeling

Inclusieve technologieën in de stroomversnelling

In de afgelopen jaren zijn de toepassingsmogelijkheden van technologie voor mensen met een arbeidsbeperking in een stroomversnelling beland. Door toepassing van informatietechnologieën, artificiële intelligentie en robotica ontstaan er in toenemende mate mogelijkheden om werkplekken zo aan te passen, dat de beperkingen die mensen voorheen ondervonden worden gereduceerd of zelfs worden weggenomen. Denk hierbij aan fysieke, cognitieve en psychosociale ondersteuning.

Kennisclip: Hoe zet je inclusieve technologie in?

In de volgende kennisclip geeft student Stijn voorbeelden van verschillende inclusieve technologieën die in verschillende situaties kunnen worden ingezet. Bij TINT hebben we verschillende inclusieve technologieën, waaronder het Operator Support System (OSS) en de Virtual Reality (VR) bril die in de video worden uitgelegd. We nodigen je graag uit om de kennisclip te bekijken.

Heb je vragen naar aanleiding van de kennisclip, of heb je andere vragen op het gebied van inclusieve technologie? Neem dan contact op via: TINT@lucrato.nl