Studentenverhaal: Damien leerde processen en mensen te combineren tot een inclusief resultaat!

Elk semester werken verschillende studenten aan de projecten van TINT door middel van hun scripties of stages. Deze studenten zijn essentieel voor het succes van TINT en hun bijdragen zijn van grote waarde. We zijn erg dankbaar voor de kennis en inzichten die zij met ons delen. Aan het einde van elk semester presenteren zij een onderzoeksverslag, scriptie of professioneel product, dat we graag met een breder publiek delen.

  • Stage
  • Studentverhaal
  • Werkgevers

Wij hebben Damien gevraagd iets te vertellen over zijn stage bij TINT. Damien studeert technische bedrijfskunde aan het Saxion en heeft vorig schooljaar stagegelopen bij TINT. Hij heeft zich tijdens zijn stage verdiept in het maken van een indeling voor de werkplaats van Ecolution waarmee de productie verhoogd kan worden.

Kun je iets meer vertellen over je studie technische bedrijfskunde?

Technische bedrijfskunde draait om het ontwerpen, verbeteren en implementeren van systemen. Dit kan met mensen te maken hebben maar ook met materialen of processen. Hierbij leer je te zoeken naar manieren om het bedrijfsresultaat te verbeteren.

Wat was jouw stageopdracht bij TINT?

Bij TINT heb ik onderzoek gedaan om het bedrijfsresultaat van Ecolusion te verbeteren. Ecolusion houdt zich bezig met het ontwikkelen van pods. Dit zijn kleine, vaak afgesloten ruimtes die bijvoorbeeld voor overleggen gebruikt worden. De pods worden in elkaar gezet in een werkplaats bij Lucrato. Ik heb onderzocht hoe deze efficiënter ingedeeld kan worden om de kwaliteit en productiecapaciteit te verbeteren.

Hoe vond je het om bij TINT stage te lopen?

Bij TINT staat de mens centraal. We willen er voor zorgen dat iedereen aan het werk kan, bijvoorbeeld door mensen te ondersteunen met technologie. Het was erg leerzaam om dit mee te maken! Daarnaast vond ik het heel tof dat er bij TINT medestudenten uit allerlei richtingen samenwerken, bijvoorbeeld mechatronica en toegepaste psychologie. Hierdoor ontstaan ideeën die je alleen nooit zou bedenken!

Kun je één ding vertellen dat je tijdens je stage hebt geleerd?

Tijdens mijn stage merkte ik dat er eigenlijk een tweestrijd was tussen het doel van mijn opleiding en het doel van TINT. Vanuit mijn opleiding leer ik bedrijven te helpen om betere resultaten te halen. Bij TINT leerde ik mensen te helpen om zichzelf te kunnen ontwikkelen. Ik vind het mooi hoe ik tijdens mijn stage heb kunnen leren om deze twee denkwijzen te combineren. Hoewel de werkwijze soms recht tegenover elkaar stonden heb ik geleerd balans te zoeken tussen resultaatgerichtheid en mensgerichtheid.

Recente artikelen

Moja doorbreekt taalbarrières met vertaaltechnologie

  • Nieuws
  • Use case
  • Vertaaltechnologie

Saskia, Moja’s consulent van Werkleerbedrijf Lucrato vertelt: “We communiceerden met Google Translate en handen en voeten. Moja verstaat ook Arabisch maar kan het niet spreken. Op zijn werk bij  Hanos ontstond een situatie waarbij de werkgever Nederlands sprak tegen een collega die dit vervolgens weer naar het Arabisch vertaalde. Zo kon er iets besproken worden maar ideaal was het zeker niet. Moja is gemotiveerd om te werken, maar door de ...

Lees meer

Doorontwikkeling 3D printen binnen TINT en Lucrato

  • 3D-printer
  • Nieuws
  • Praktijk

Sinds 2023 werken TINT en Lucrato samen op het gebied van 3D printen. In de afgelopen jaren is er bij TINT onderzoek gedaan naar de mogelijkheden van 3D printen, is er een eigen 3D printer gebouwd en is er verschillende keren een 3D print cursus gegeven. Tijdens de printcursus leren deelnemers verschillende vaardigheden. Ten slotte wordt beschreven dat medewerker Johnny na het afronden van de cursus gelijk aan de slag is gegaan met een printopdracht.

Lees meer

Studenten in de spotlight: Wat is hun bijdrage bij TINT?

  • Inclusieve technologie
  • Nieuws
  • Onderzoek

Het doel van mijn onderzoek is om een mensgerichte AI-oplossing te vinden die werkinstructies kan aanpassen aan verschillende doelgroepen, zoals anderstaligen, mensen met een visuele beperking of werknemers met cognitieve uitdagingen. Tijdens mijn stage voer ik gesprekken met medewerkers en werkgevers om hun eisen en wensen in kaart te brengen en zo samen tot een gepast product te komen. ...

Lees meer

TINT Apeldoorn op de Zero Project Conference 2025 in Wenen: Inspiratie voor innovatie

  • Inclusie
  • Nieuws
  • TINT Apeldoorn

Van 5 tot 7 maart 2025 vond de Zero Project Conferentie 2025 plaats in Wenen, waar meer dan 1.000 deelnemers uit 90 landen samenkwamen om innovatieve oplossingen te delen om de arbeidsmarkt te veranderen naar een plek waar iedereen kan deelnemen. TINT Apeldoorn werd vertegenwoordigd door Lotte Jansen en Lysanne Scheijbeler, beide werkzaam bij het lectoraat Employability Transition en TINT. Met nieuwe inzichten, frisse inspiratie en waardevolle contacten keert het team van TINT Apeldoorn terug naar Nederland, vastbesloten om te blijven werken aan werk voor het arbeidspotentieel in regio Apeldoorn.

Lees meer
Lotte en Lysanne op de Zero Call Conference

Werkgeverssubsidie UWV afgerond: Brede Impact voor jong beschutte collega’s met OSS

  • Implementatie
  • Nieuws
  • Operator Support System

De afgelopen twee jaar hebben TINT en Lucrato een werkgeverssubsidie van het UWV ontvangen. Hiermee zijn twee Operator Support Systems (OSS) aangeschaft. Deze interactieve systemen worden ingezet voor de doelgroep jong beschut om nieuwe werkzaamheden uit te voeren. In dit artikel beschrijven we hoe dit proces is verlopen. 

Lees meer

Zelfstandig werken als je bijna niets kan zien: wat kan een werkgever bieden?

  • Inclusieve technologie
  • Kennisdeling
  • Nieuws

Bij Werkleerbedrijf Lucrato werken zo’n 1200 mensen die allemaal verschillend zijn. TINT en Lucrato werken samen om werk geschikter te maken voor verschillende mensen. Onlangs zijn er drie medewerkers gestart op een werkervaringsplek. Zij kunnen bijna niets of niets zien, samen zijn we gaan onderzoeken welke werkomstandigheden nodig zijn zodat deze medewerkers zo zelfstandig mogelijk werk kunnen uitvoeren.

Lees meer