Studentenverhaal: Damien leerde processen en mensen te combineren tot een inclusief resultaat!

Elk semester werken verschillende studenten aan de projecten van TINT door middel van hun scripties of stages. Deze studenten zijn essentieel voor het succes van TINT en hun bijdragen zijn van grote waarde. We zijn erg dankbaar voor de kennis en inzichten die zij met ons delen. Aan het einde van elk semester presenteren zij een onderzoeksverslag, scriptie of professioneel product, dat we graag met een breder publiek delen.

  • Stage
  • Studentverhaal
  • Werkgevers

Wij hebben Damien gevraagd iets te vertellen over zijn stage bij TINT. Damien studeert technische bedrijfskunde aan het Saxion en heeft vorig schooljaar stagegelopen bij TINT. Hij heeft zich tijdens zijn stage verdiept in het maken van een indeling voor de werkplaats van Ecolution waarmee de productie verhoogd kan worden.

Kun je iets meer vertellen over je studie technische bedrijfskunde?

Technische bedrijfskunde draait om het ontwerpen, verbeteren en implementeren van systemen. Dit kan met mensen te maken hebben maar ook met materialen of processen. Hierbij leer je te zoeken naar manieren om het bedrijfsresultaat te verbeteren.

Wat was jouw stageopdracht bij TINT?

Bij TINT heb ik onderzoek gedaan om het bedrijfsresultaat van Ecolusion te verbeteren. Ecolusion houdt zich bezig met het ontwikkelen van pods. Dit zijn kleine, vaak afgesloten ruimtes die bijvoorbeeld voor overleggen gebruikt worden. De pods worden in elkaar gezet in een werkplaats bij Lucrato. Ik heb onderzocht hoe deze efficiënter ingedeeld kan worden om de kwaliteit en productiecapaciteit te verbeteren.

Hoe vond je het om bij TINT stage te lopen?

Bij TINT staat de mens centraal. We willen er voor zorgen dat iedereen aan het werk kan, bijvoorbeeld door mensen te ondersteunen met technologie. Het was erg leerzaam om dit mee te maken! Daarnaast vond ik het heel tof dat er bij TINT medestudenten uit allerlei richtingen samenwerken, bijvoorbeeld mechatronica en toegepaste psychologie. Hierdoor ontstaan ideeën die je alleen nooit zou bedenken!

Kun je één ding vertellen dat je tijdens je stage hebt geleerd?

Tijdens mijn stage merkte ik dat er eigenlijk een tweestrijd was tussen het doel van mijn opleiding en het doel van TINT. Vanuit mijn opleiding leer ik bedrijven te helpen om betere resultaten te halen. Bij TINT leerde ik mensen te helpen om zichzelf te kunnen ontwikkelen. Ik vind het mooi hoe ik tijdens mijn stage heb kunnen leren om deze twee denkwijzen te combineren. Hoewel de werkwijze soms recht tegenover elkaar stonden heb ik geleerd balans te zoeken tussen resultaatgerichtheid en mensgerichtheid.

Recente artikelen

Studentverhaal: Implementatie van een co-bot

  • Cobot
  • Inclusieve technologie
  • Studentverhaal

Elk semester werken verschillende studenten aan de projecten van TINT door middel van hun scripties of stages. Jelle studeert mechatronica en heeft een artikel geschreven over zijn scriptie onderzoek bij TINT. Hij heeft onderzoek gedaan naar de implementatie van een co-bot.

Lees meer

De Regio Deal is gevallen!

  • Nieuws
  • Regio Deal
  • Samenwerking

Afgelopen week werd bekendgemaakt welke projecten financiering ontvangen vanuit de Regio Deal ‘Sterker in 3D’. Wij zijn ontzettend trots dat onze samenwerking, die bijdraagt aan de brede welvaart en gericht zijn op thema’s die essentieel zijn voor de regio Stedendriehoek (Apeldoorn, Brummen, Deventer, Epe, Heerde, Lochem, Voorst en Zutphen), onderdeel zijn van deze waardevolle initiatieven. Zo kunnen we samen werken aan beter werk voor het arbeidspotentieel.

Lees meer

Studentverhaal: Communicatie en cultuurverschillen op de werkvloer

  • Anderstaligen
  • Studentverhaal
  • TINT Apeldoorn

Bowi is student HRM. Bij TINT doet ze onderzoek naar het werkbehoud bij Syrische en Eritrese statushouders. Dit is een doelgroep binnen Lucrato die het vergeleken met andere statushouders moeilijker hebben op de Nederlandse arbeidsmarkt. Dit komt door verschillende factoren waaronder de taal en cultuurverschillen.

Lees meer

Technologie als motor voor volwasseneneducatie (deel 2)

  • Kennisdeling
  • Nieuws
  • Onderwijs

In december verscheen het artikel technologie in de volwasseneducatie. Hierin werd de tol van inclusieve technologie besproken in het ondersteunen van volwassenen die moeite ervaren met basisvaardigheden zoals taal en rekenen. Deze week verscheen een tweede deel waarin Ina den Hollander en Ben Vaske beschrijven wat technologie zoals AI en ChatGPT kan betekenen voor in de volwasseneducatie. Het artikel combineert wetenschappelijk onderzoek met praktijkvoorbeelden, met als conclusie juist ook in de volwasseneducatie kan de inzet van technologie van grote waarde zijn.

Lees meer

Studentverhaal: Procesoptimalisatie in het magazijn van Lucrato

  • Inclusieve technologie
  • Studentverhaal

Elk semester werken verschillende studenten aan de projecten van TINT door middel van hun scripties of stages. Mohamed heeft zich tijdens het schrijven van zijn scriptie gericht op het optimaliseren van het magazijn van Lucrato.

Lees meer

Nieuwe telbakjes op werkplaats 9

  • 3D-printer
  • Inclusie
  • Nieuws

Joost is een van de productiemedewerkers op werkplaats 9. Wekelijks moet hij onderdelen nauwkeurig tellen en in zakjes verpakken. Het is belangrijk dat er altijd precies het goede aantal onderdelen in een zakje zit. Nauwkeurig tellen kan lastig zijn maar nu is er een handige oplossing: 3D-geprinte telbakjes.

Lees meer