Studentenverhaal: Studenten van het Smart Solutions Semester aan het woord

Elk semester dragen meerdere studenten bij aan projecten van TINT in de vorm van een scriptie of een stage. De studenten zijn de drijvende kracht achter TINT en we zijn ontzettend dankbaar dat ze hun kennis en inzichten met ons willen delen. De studenten leveren aan het einde van elk semester een onderzoeksverslag, scriptie of beroepsproduct op die wij graag met alle geïnteresseerden willen delen. Afgelopen semester hebben wij de studenten gevraagd om hun ervaringen met ons te delen over hun tijd bij TINT. We zijn verheugd om deze verhalen te delen, omdat ze naast hun waardevolle bijdrage aan de TINT ook een inkijkje geven in de unieke dynamiek van onze samenwerkingen.  

  • Game-based assessment
  • Studentverhaal

Smart Solutions Semester

De Smart Solutions Semester groep vanuit Saxion deelt graag meer over hun ervaring bij TINT en over het onderzoek wat zij voor Lucrato hebben uitgevoerd. Bij het Smart Solutions Semester werken studenten van verschillende opleidingen samen aan complexe vraagstukken van het bedrijfsleven. De groep bestond uit Applied Computer Science-, Creative Business-, Mechatronica- en Ondernemerschap- en Retail Management- studenten.

De studenten kregen de opdracht om onderzoek te doen naar Game-Based Assessment en hoe dit effectief ingezet kan worden om mensen te ondersteunen bij het ontdekken en benutten van hun talenten, evenals het vinden van een baan.

Game-based Assessment 

Game-based Assessment is een beoordeling van kwaliteiten van mensen aan de hand van games. Met als resultaat een scorelijst voor de kwaliteiten die getest worden door het assessment. Werkleerbedrijf Lucrato zit in de oriënterende fase om Game-based Assessment in te zetten in het werkproces. Dit is voornamelijk gericht op het ArbeidsDiagnosecentrum binnen Lucrato.   

De studenten over TINT 

“Als projectgroep kregen wij de mogelijkheid om de ruimte van TINT te gebruiken voor onze brainstormsessies en feedback momenten. In de hub zaten ook andere studenten die bij TINT of Lucrato stageliepen of een scriptie schreven. Zij hebben ons geholpen met deze brainstormsessies en feedback momenten. Deze samenwerking tussen verschillende opleidingen was ontzettend fijn.” 

Learning Community 

TINT staat onder andere bekend om zijn Learning Community. In deze Learning Community werken onderwijs, technologie experts, innovatiemakelaars en werkgevers samen om meer mensen aan het werk te krijgen en te houden. Naast dit biedt de Learning Community studenten cursussen en bijeenkomsten over verschillende onderwerpen. Denk hierbij bedrijfsbezoeken of cursussen en trainingen over diverse onderwerpen als cultuurverschillen en leiderschap. De Smart Solutions studenten maakten ook deel uit van deze Learning Community.  

“We hebben als groep twee bijeenkomsten bijgewoond. Eén ging over het autisme-belevingscircuit. Door deze cursus konden deelnemers op een fysieke wijze ervaren hoe het is om als een persoon met autisme het dagelijkse leven te ervaren. Daarnaast hebben we een bedrijfsbezoek gehad bij IJssel Technologie: Een interessant kijkje achter de schermen om te zien hoe bedrijven de volgende stap in de industriële ontwikkeling aanpakken. Dit was een waardevolle toevoeging aan het streven naar inclusieve technologie van de TINT.” 

Bedankt!

Namens het TINT team willen wij deze enthousiaste groep studenten bedankt voor hun waardevolle onderzoek! Wil u inhoudelijk meer weten over dit onderzoek? Neem dan contact met ons op!