Studentverhaal: “Ik heb mijzelf zodanig kunnen ontwikkelen dat ik klaar ben gestoomd voor de arbeidsmarkt!”

Elk semester werken verschillende studenten aan de projecten van TINT door middel van hun scripties of stages. Deze studenten zijn essentieel voor het succes van TINT en hun bijdragen zijn van grote waarde. We zijn erg dankbaar voor de kennis en inzichten die zij met ons delen. Aan het einde van elk semester presenteren zij een onderzoeksverslag, scriptie of professioneel product, dat we graag met een breder publiek delen. 

Wij hebben Sytze gevraagd iets te vertellen over zijn stage bij TINT. Sytze is Mechatronica student van Aventus en heeft vorig schooljaar stage gelopen bij TINT. 

  • 3D-printer
  • Stage
  • Studentverhaal

Kun je meer vertellen over TINT? 

“TINT staat voor Technohub Inclusieve Technologie. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen in de maatschappij mee kan en mag draaien. Door het inzetten van verschillende hulpmiddelen kan dit gerealiseerd worden. Bij de TINT zijn ze hier al hard mee op weg. TINT helpt mensen die een afstand ervaren tot de arbeidsmarkt.”

Kun je voorbeelden geven van projecten of initiatieven die je hebt ondernomen tijdens je stage bij TINT? 

“Ik heb mij beziggehouden met 3D ontwerpen en printen en ik heb in samenwerking met de technische dienst bij Lucrato veel andere ontwerpen mogen maken.”

Kan je meer vertellen over je taken op het gebied van 3D printen?  

“Eerst bedenk ik het idee: wat is er nodig en hoe moet het gemaakt worden? Vervolgens bedenk ik hoe het getekend moet worden. Ik kan een idee heel gemakkelijk omzetten in een ontwerp in het ontwerpprogramma. Als er iets aangepast moet worden, kan ik dat snel. Als het ontwerp klaar is en goedgekeurd is door mijn begeleider, wordt het omgezet in een bestand dat geüpload kan worden in het slice-programma. Daarna kan het geprint worden.”

Heb je hier voorbeelden van?  

“In mijn tijd bij TINT heb ik blokjes ontworpen en voor de rails van de cobot. Deze blokjes zorgen ervoor dat de onderdelen eenvoudig gemonteerd en verwijderd kunnen worden, en ervoor zorgen dat de onderdelen altijd op dezelfde plek gemonteerd worden. Daarnaast heb ik onderdelen voor een lopende band ontworpen en geprint. Daarnaast heb ik ook hulpstukken gemaakt voor de werkplaats.”

3D geprint onderdeel door Sytze

Hoe heeft jouw ervaring als student je geholpen in je rol bij TINT? 

“Ik kan goed ontwerpen en dingen maken. Ik heb heel veel op het Aventus geleerd. Bijvoorbeeld hoe ik dingen van metaal kan maken en hoe ik moet 3D ontwerpen. Het omzetten van zo’n bestand was iets wat ik niet heel vaak op school deed, maar hier heb ik die vaardigheid goed kunnen ontwikkelen. Veel kennis die ik op school heb geleerd, kan ik hier in de praktijk brengen en dat vind ik supergaaf!”

Welke waardevolle inzichten of vaardigheden heb je opgedaan tijdens je tijd bij TINT die je kunt toepassen in je toekomstige carrière? 

“Zelfstandigheid, initiatief nemen, bestanden overzetten zodat het 3D geprint kan worden en het verfijnen van 3D ontwerpen die uit de printer komen. Ik heb mijzelf zodanig kunnen ontwikkelen dat ik klaar ben gestoomd voor de arbeidsmarkt!”

 

TINT is Sytze erg dankbaar voor de waardevolle bijdrage die hij tijdens zijn stage heeft geleverd!