Student verhaal: Maak kennis met Chakira

Elk semester dragen meerdere studenten bij aan projecten van TINT in de vorm van een scriptie of een stage. De studenten zijn de ‘olie die de motor van TINT doen draaien’ en we zijn enorm dankbaar dat zij hun kennis en inzichten met ons willen delen. De studenten leveren aan het einde van elk semester een onderzoeksverslag, scriptie of beroepsproduct op die wij graag met alle geïnteresseerde willen delen. Afgelopen semester heeft TINT hen ook gevraagd om een verhaal te schrijven over iets wat zij bij TINT hebben meegemaakt tijdens hun stage of scriptie.

Graag willen wij deze verhalen over inspirerende ontmoetingen, boeiende gesprekken en bijzondere momenten die ze hebben meegemaakt bij TINT-Apeldoorn met jullie delen.

  • Studentverhaal

Als eerste delen wij het verhaal van Chakira die tijdens haar afstudeerperiode zich heeft verdiept in duurzame inzet van medewerkers met een uitdaging bij de Rabobank. Hiervoor heeft ze een prototype gemaakt van een portaal waar managers informatie en ondersteuning kunnen halen over mensen die knelpunten ervaren. Dit zorgt voor meer begrip en betere begeleiding voor mensen die een knelpunt ervaren.

Wij zijn enorm trots op Chakira en haar bijdragen bij de Rabobank. Zo hebben Meryem en Frans van Rabobank ook laten weten dat zij verder aan de slag gaan met het opgeleverde product van Chakira en dat dit van enorme meerwaarde is voor de Inclusive support Desk.

Afstudeerscriptie bij de TINT

Tijdens mijn scriptieperiode heb ik een waardevolle samenwerking gehad met de TINT, waarbij ik mijn afstudeeropdracht voor de Rabobank heb uitgevoerd. De focus lag niet alleen op het voltooien van mijn opdracht, maar ook op het verkennen van innovatieve benaderingen en het delen van kennis binnen een inspirerende omgeving.

De Kracht van Learning Communities

De samenwerking met TINT bracht extra waarde met zich mee dankzij de learning communities. Dit zijn leuke en gezellige bijeenkomsten met zowel stagiaires als scriptie-studenten. Naast mijn reguliere scriptie-lessen boden deze communities een waardevolle plek voor het delen van kennis. Het was bijzonder verrijkend om niet alleen mijn eigen schoolgenoten te spreken, maar ook studenten van andere scholen. Dit gaf me de kans om nieuwe methoden en benaderingen te ontdekken die niet binnen het standaard lesprogramma van mijn eigen school vielen. Door deze uitwisseling van verschillende perspectieven kon ik mijn inzichten verbreden, wat hielp bij een bredere aanpak voor mijn afstudeeropdracht.

Technologische Focus en Toegevoegde Waarde

Hoewel mijn opdracht niet direct bij TINT plaatsvond, kwam ik in aanraking met hun moderne aanpak. Bij TINT lag de focus op technologie, en dat opende mijn ogen voor allerlei technologische toepassingen, zoals robotarmen en VR-brillen. Het verruimde mijn blik en liet me zien hoe technologie praktisch toe te passen is in verschillende situaties. Met het oog op mijn vervolgstudie, de pre-master aan de Technische Universiteit Twente, besef ik nu nog meer hoe belangrijk deze technologische inzichten zijn. Daarnaast weten we ook allemaal dat technologie de toekomst is (met goedbetaalde banen, hihi)🤑

Conclusie: Verrijking en Voorbereiding voor de Toekomst

Verder heb ik door mijn vriendschap met de TINT mijn netwerk vergroot, heb ik nieuwe onderzoeksmethoden geproefd en zie ik in dat technologie verder gaat dan telefoons en games: Het helpt mensen daadwerkelijk die een beperking hebben. De samenwerking met TINT is kortom een belangrijk deel geworden van mijn ontwikkeling als student en toekomstige professional. Het heeft niet alleen toegevoegde waarde aan mijn scriptieperiode, maar ook mijn kijk op leren en samenwerken verruimd.

Bedankt TINT