TINT Apeldoorn op practicumdag Weener XL

Weener XL organiseerde met het innovatieplatform LAB XL een inspirerende practicumdag met stands waarin verschillende inclusieve technologieën waren uitgestald. Het doel was medewerkers van de gemeente ‘s-Hertogenbosch en externe relaties kennis te laten maken met nieuwe technologieën. Die binnen Weener XL zijn (door)ontwikkelt met ondersteuning van Fontys Hogeschool studenten. Daarnaast was TINT Apeldoorn  aanwezig om bezoekers te inspireren en te informeren over waar wij als TINT mee bezig zijn. Verschillende technologieën en projecten kwamen aan bod.

Het was goed om te zien dat er doelgroep medewerkers, jobcoaches, mensen van de gemeente ’s-Hertogenbosch en andere sociale werkbedrijven uit de regio in grote getallen aanwezig waren. Bezoekers konden niet alleen kijken, maar ook de technologieën zelf uitproberen. Bijvoorbeeld de verschillende toepassingen in VR zoals oefenen van sollicitatiegesprekken , baan oriëntatie en VR speciaal voor laaggeletterdheid. Ander mooi voorbeeld is dat je skills kon testen door middel van game based assessments van IVY works of op een laagdrempelige manier beleving van medewerkers in kaart brengen door middel van een Business Intelligence Tool.

Van het uitproberen van de technologieën werd gretig gebruik gemaakt. Bezoekers waren erg enthousiast en vonden het prettig dat ze op een laagdrempelige manier konden kennismaken met de verschillende toepassingen van technologieën.

Sfeerimpressie:

 

Opening van de practicumdag Presentatie van TINT Apeldoorn Vrouw met VR bril Digital Twin Man speelt een game Man probeert game based assessment