Use case: medewerkers die een afstand tot de arbeidsmarkt ervaren inzetten in het primaire proces

  • aebi schmidt
  • Nieuws
  • Werkgevers

Bedrijf

Aebi Schmidt is een internationaal partner voor intelligente productsystemen en diensten voor het reinigen en opruimen van verkeersgebieden alsook voor het onderhoud van groenvoorzieningen op moeilijk terrein.

Product

Strooi- en veegmachines. Een breed scala aan modellen. Modellen worden opgebouwd uit standaard ‘legoblokjes’ die wel vaak hetzelfde zijn. Maar er zijn vele variaties mogelijk in het uiteindelijke product.

Doelgroep

Mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt ervaren.

Uitdaging

Overheidsinstellingen en gemeentes zijn de voornaamste opdrachtgevers voor Aebi Schmidt. Bij deze tenders kijkt de gemeente naast de kosten ook naar de mate van maatschappelijk verantwoord ondernemen van de ondernemingen. Hieronder valt natuurlijk ook de inzet van mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt ervaren. Dit gebeurt nu vooral op facilitair gebied, maar er wordt ook geprobeerd om mensen met die knelpunten hebben in te gaan zetten bij de primaire processen.
Binnen Aebi Schimdt zijn de primaire processen echter volledig Lean ingericht. Dit resulteert in strakke doorlooptijden bij de primaire processen. De strakke doorlooptijden zorgen voor tijdsdruk waar het personeel nu prima mee om kan gaan. Aebi Schmidt denkt dat deze tijdsdruk een slechte invloed heeft op mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt ervaren.
Daarnaast Aebi Schmidt zorgt ook voor het onderhoud van haar strooimachines. Hieronder valt ook het schoonmaken en opnieuw schilderen van de zoutstrooiers. Dit wordt op het moment uitbesteed en is erg kostbaar.

Productiehal Aebi Schmidt

Vervolg

Onderzoeken hoe inclusieve technologie een helpende hand kan bieden om mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt ervaren in te zetten in het primaire proces. Bijvoorbeeld bij het onderhoud van de strooimachines uitvoeren door iemand die een afstand tot de arbeidsmarkt ervaart met ondersteuning van een smart glasses.

Gerelateerde artikelen

Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid op bezoek bij TINT: "Met een inclusieve bril op terug naar Den Haag

  • Inclusie
  • Kennissessie
  • Nieuws

Op maandag 30 juni verwelkomden we vijftien beleidsmedewerkers van drie ministeries – Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Economische Zaken en Klimaat, en Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Ze kwamen langs met één gezamenlijke vraag: Wat is de impact van inclusieve technologie op de arbeidsmarkt? 

Ferlin: Duurzaamheid, efficiëntie en brede instroom

  • Best practice
  • Kennisdeling
  • Nieuws

Ferlin probeert, ongeacht opleiding of ervaring, te kijken naar wat iemand al kan of wil ontwikkelen. Door een bredere instroom van medewerkers mogelijk te maken krijgen meer mensen de kans om mee te doen op de arbeidsmarkt. Daarnaast is het aanbod van mensen groter waardoor minder vacatures onvervuld blijven.

Studenten Fysiotherapie bij TINT: Tilondersteuning in de praktijk

  • Exoskelet
  • Nieuws
  • Praktijk

Elk semester dragen verschillende getalenteerde studenten bij aan de projecten van TINT. Tristan en Vera doen onderzoek naar de inzet van tilondersteuning, zoals exoskeletten, op de werkvloer. Eerst wordt in kaart gebracht waar het lichaam het meest wordt belast, vervolgens worden oplossingen getest. In dit interview lees je hoe het er op dit moment voor staat en blikken we vooruit naar de komende tijd.

man aan het werk met exoskelet

Schildersvakopleiding Zutphen: Inclusief opleiden

  • Best practice
  • Nieuws
  • Vertaaltechnologie
  • Werkgevers

In een wereld waarin arbeidskrapte en vergrijzing toenemen, staan bedrijven voor de uitdaging om op nieuwe manieren naar arbeid te kijken. Bij TINT geloven we dat technologie hierbij krachtige oplossingen biedt om personeelstekorten aan te pakken, duurzame inzetbaarheid te stimuleren arbeidsvraagstukken op te lossen. En bij die verandering geloven wij dat niemand achterblijft. Ongeacht je achtergrond, vaardigheden of eventuele knelpunt; iedereen verdient een plek in deze dynamische wereld. Maar hoe geef je hier als werkgever concreet vorm aan? En welke inspirerende voorbeelden bestaan er al?