Use case: medewerkers die een afstand tot de arbeidsmarkt ervaren inzetten in het primaire proces

  • aebi schmidt
  • Nieuws
  • Werkgevers

Bedrijf

Aebi Schmidt is een internationaal partner voor intelligente productsystemen en diensten voor het reinigen en opruimen van verkeersgebieden alsook voor het onderhoud van groenvoorzieningen op moeilijk terrein.

Product

Strooi- en veegmachines. Een breed scala aan modellen. Modellen worden opgebouwd uit standaard ‘legoblokjes’ die wel vaak hetzelfde zijn. Maar er zijn vele variaties mogelijk in het uiteindelijke product.

Doelgroep

Mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt ervaren.

Uitdaging

Overheidsinstellingen en gemeentes zijn de voornaamste opdrachtgevers voor Aebi Schmidt. Bij deze tenders kijkt de gemeente naast de kosten ook naar de mate van maatschappelijk verantwoord ondernemen van de ondernemingen. Hieronder valt natuurlijk ook de inzet van mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt ervaren. Dit gebeurt nu vooral op facilitair gebied, maar er wordt ook geprobeerd om mensen met die knelpunten hebben in te gaan zetten bij de primaire processen.
Binnen Aebi Schimdt zijn de primaire processen echter volledig Lean ingericht. Dit resulteert in strakke doorlooptijden bij de primaire processen. De strakke doorlooptijden zorgen voor tijdsdruk waar het personeel nu prima mee om kan gaan. Aebi Schmidt denkt dat deze tijdsdruk een slechte invloed heeft op mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt ervaren.
Daarnaast Aebi Schmidt zorgt ook voor het onderhoud van haar strooimachines. Hieronder valt ook het schoonmaken en opnieuw schilderen van de zoutstrooiers. Dit wordt op het moment uitbesteed en is erg kostbaar.

Productiehal Aebi Schmidt

Vervolg

Onderzoeken hoe inclusieve technologie een helpende hand kan bieden om mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt ervaren in te zetten in het primaire proces. Bijvoorbeeld bij het onderhoud van de strooimachines uitvoeren door iemand die een afstand tot de arbeidsmarkt ervaart met ondersteuning van een smart glasses.

Gerelateerde artikelen

Studentverhaal: Afstuderen bij TINT

  • Inclusieve technologie
  • Studentverhaal
  • Werkgevers

Elke semester dragen diverse studenten bij aan de projecten van TINT door middel van hun stages of scripties. Hun werk speelt een cruciale rol in het succes van TINT, en hun bijdragen zijn enorm waardevol. We waarderen de expertise en perspectieven die zij met ons delen. Aan het einde van de semester presenteren ze hun onderzoek, scriptie of professioneel product, dat we graag onder de aandacht van een breder publiek brengen. Eerder deelden wij al de innovatieve tool voor werkgevers die HRM student Dide heeft ontworpen. Deze tool biedt werkgevers inzicht in cruciale informatie, relevante thema’s en richtinggevende vragen voor de implementatie van inclusieve technologie binnen een bedrijf. De tool fungeert als ondersteuning bij het opstarten van veranderingen in werkprocessen door middel van inclusieve technologie. Het kan ingezet worden als gespreksstarter of bij bijvoorbeeld een oriëntatiegesprek.

Taalbarrières doorbreken met vertaaltechnologie

  • Inclusieve technologie
  • Nieuws
  • Timekettle
  • Vertaaltechnologie

In de voortdurend veranderende wereld van technologie staan innovaties nooit stil. Bij TINT houden we deze ontwikkelingen scherp in de gaten. Onlangs heeft TINT de nieuwste vertaaltechnologie, de Timekettle X1 AI Interpreter, aangeschaft om mee aan de slag te gaan.

Een inclusief bureau met de Orcam en SuperNova

  • Hybride leren
  • Inclusie
  • Lichamelijk Knelpunt
  • Nieuws
  • Orcam

De OrCam: een innovatieve apparaat voor mensen met een beperkt gezichtsvermogen, vermoeidheid bij het lezen, of voor leesproblemen. De OrCam is een unieke technologie met een slimme camera die tekst kan lezen van elk gedrukt oppervlak of digitaal scherm. Of het nu gaat om de ochtendkrant, een boek of de tekst op een computer. Ook kan deze technologie verbonden worden met AI, waardoor de gebruiker de mogelijkheid krijgt om vragen te stellen over de tekst.

Studenten presenteren hun onderzoeksresultaten: een mooie opkomst!

  • Kennisdeling
  • Learning community
  • Nieuws

Afgelopen vrijdag hebben de studenten van het afgelopen semester hun onderzoeksresultaten gepresenteerd aan een gevulde zaal met diverse stakeholders. Verschillende werkgevers, organisaties, docenten, collega’s van Werkleerbedrijf Lucrato en nieuwe studenten die het aankomende semester bij TINT zullen starten, waren aanwezig om te luisteren naar het brede scala aan inclusieve onderwerpen: