Viering van cobot en 3D-print certificaten bij TINT

Bij TINT streven we ernaar om in te spelen op verschillende technologische innovaties. We zijn dan ook verheugd om twee hoogtepunten van afgelopen week te delen: de succesvolle afronding van onze cobot-certificering en de afronding van een de 3D-printcursus.

  • 3D-printer
  • Cobot
  • Inclusieve technologie
  • Training

Cobot-certificering

Afgelopen week vierden we een bijzonder moment: onze teammanagers en hun leiders ontvingen afgelopen woensdag hun cobot certificaat. Dit is het bewijs van hun bekwaamheid in het samenwerken met collaboratieve robots. Deze uitreiking was extra speciaal, omdat onze eigen cobot een rol speelde in het proces – een primeur!

De cobot-cursus, aangeboden door TINT, was toegankelijk en verhelderend. Met de ‘Lead Through Programming’-methode, leerden onze deelnemers de cobots te programmeren door hen handmatig door bewegingen te leiden. Deze benadering maakt het mogelijk voor iedereen, ongeacht hun technische achtergrond, om met deze geavanceerde technologie te werken.

Feedback van deelnemers zoals Dante benadrukte hoe deze cursus niet alleen leerzaam, maar ook motiverend was. Het stimuleerde hen om collega’s verder te ondersteunen in hun technologische ontwikkeling.

Succesvolle afsluiting van de 3D-printcursus

Parallel aan de cobot-certificering, vierden we de afronding van onze 3D-printcursus. Dertien deelnemers hebben hun kennis en vaardigheden in 3D-printen aanzienlijk verbeterd, dankzij een mix van e-learning en praktische workshops.

Met een bezoek aan Lay3rs, bekend om hun expertise in het integreren van design, ontwikkeling en productie in 3D printing, hebben we de 3D lessen afgesloten. Bij Lay3rs werden we hartelijk ontvangen werden door eigenaar Henri Bloem. Een rondleiding langs de geavanceerde 3D printers bood ons inzicht in de praktische toepassingen van deze technologie – van idee tot eindontwerp. Iedereen was onder de indruk van het werk en de aanpak van Lay3rs. De 3D cursus werd afgesloten bij Lucrato, waar de deelnemers hun certificaten ontvingen, een erkenning van hun vaardigheden.

De cobot cursus én onze 3D cursus benadrukken onze toewijding aan innovatie en voortdurende ontwikkeling. We zijn trots op de prestaties van al onze deelnemers en kijken uit naar de impact die hun nieuw verworven vaardigheden zullen hebben in de professionele omgeving.

Ben je geïnteresseerd in de mogelijkheden van cobots of wil je meer weten over onze 3D-printtechnologieën? Kom dan langs bij de TINT voor meer informatie en inspiratie of vul ons contactformulier in.

#Innovatie #Technologie #CobotCertificering #3DPrinting #LevenslangLeren