Medewerker aan het werk met OSS

Operator Support Systeem

  • Beamerprojectie
  • Operator Support System

Operator Support System, ook wel bekend als beamerprojectie, vormen een interessante aanpak in het faciliteren van het werk voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Deze innovatieve technologie biedt real-time visuele instructies die direct op de werkplek worden geprojecteerd. OSS is met name effectief in industriële setting, zoals montage en assemblage.

OSS is laagdrempelig doordat het visueel is ingesteld. Hierdoor ben je minder afhankelijk van leesvaardigheid en abstract denken. Daarnaast betreft het een stapsgewijze begeleiding, wat het aanleren van nieuwe taken vergemakkelijkt. Ook zorgen de real-time instructies ervoor dat de noodzaak van constante persoonlijke belgeleiding verminderd wordt. Werknemers kunnen hierdoor meer zelfstandig opereren wat positief werkt aan het zelfvertrouwen en eigen autonomie van de medewerker. Ook kan OSS aangepast worden aan specifieke behoeften van elk individu.

Kortom, door het inzetten van OSS ontstaan er nieuwe, toegankelijke mogelijkheden voor inclusieve werkgelegenheid. Waardoor we een steeds betere inclusievere arbeidsmarkt kunnen creëren met elkaar.

gerelateerde artikelen

Word TINT partner