Onderzoek bij TINT Apeldoorn: Saxion en Aventus-studenten leveren belangrijke bijdragen

In goede samenwerking tussen TINT Apeldoorn, Aventus en Saxion hebben talentvolle studenten zich op uitdagende onderzoeksprojecten gestort. Deze projecten, uitgevoerd tijdens hun stage of afstuderen, hebben mooie inzichten opgeleverd. Hierbij een opsomming van de verschillende onderzoeken van afgelopen periode.

 • Inclusieve technologie
 • Learning community
 • Onderzoek

Analyse van het Operator Support Systeem en werkinstructies

Uitgevoerd door: Ninouk van Iersel en Christian Aras, Toegepaste Psychologie

Het onderzoek richtte zich op het Operator Support Systeem (OSS) van Arkite, met nadruk op de bruikbaarheid en bredere toepassingen. Het OSS wordt ingezet om operators te begeleiden bij complexe taken en het optimaliseert kwaliteitsborging. De focus tijdens dit onderzoek lag met name op medewerkers die al gebruik maken van het systeem. Daarom hebben de onderzoeken zeven medewerkers van de werkvloer betrokken. Door middel een korte enquête zijn werkinstructies op verschillende manieren aangeboden. De conclusie van het onderzoek benadrukt het belang van duidelijke werkinstructies en trainingsprogramma’s voor medewerkers.

Scriptie over HR-activiteiten bij technologie implementatie

Uitgevoerd door: Sena Ózer, Human Resource Management

Deze studie belicht de groeiende rol van technologie in HR-activiteiten, waarbij de uitdagingen van het integreren van inclusieve HR-activiteiten centraal staan. Medewerkers verdienen gelijke kansen en door de inzet van deze inclusieve HR-activiteiten kan dit gewaarborgd worden. De activiteiten omvatten diverse aspecten van het personeelsbeleid, onder andere: werving en selectie, training en ontwikkeling, verzuimbegeleiding en technologische hulpmiddelen.
Status: Verwachte oplevering van deze scriptie in Q3 2023.

Herontwerpen van werkplaats 8

Uitgevoerd door: Tim Tuitert, Technische Bedrijfskunde

In samenwerking met een opdrachtgever streeft Lucrato naar de wekelijkse assemblage van 16 halffabricaat-Pods, met een jaarlijks maximum van 650 stuks. Op werkplaats 8 bij Lucrato worden deze geproduceerd en vervolgens naar andere locaties getransporteerd. Daar zullen ze door een montageteam definitief worden geassembleerd. Dit project richt zich op het ontwerpen van een efficiënte productielijn voor de assemblage van halffabricaat-Pods binnen Lucrato.
Status: Verwachte oplevering scriptie in Q4 2023.

Implementatie van Virtual Reality in loopbaanoriëntatie

Uitgevoerd door: Patrick Eleveld, Toegepaste Psychologie

De afgelopen periode heeft Patrick zich bezig gehouden met het gebrek aan gebruik van Virtual Reality (VR) voor loopbaan oriëntatie binnen zowel Lucrato als Aventus. Hoewel er het afgelopen jaar verschillende pilotprojecten zijn uitgevoerd om VR in dit kader te testen en de effectiviteit positief is ontvangen, bleef het gebruik binnen beide organisaties achter. Patrick onderzocht het potentieel en de uitdagingen van het gebruik van VR voor loopbaan oriëntatie binnen zowel Lucrato en Aventus. Conclusie is dat wanneer VR geïmplementeerd gaat worden op de werkvloer de ervaring voldoende in orde zal moeten zijn. Daarom moeten storingen geminimaliseerd worden om het middel effectief in te kunnen zetten. Ook zal een goede voorbereiding, duidelijke uitleg en de actieve begeleiding essentieel moeten zijn voor effectieve virtual reality sessies.

Analyse van arbeidsdeskundige behoeften voor de technologie catalogus

Uitgevoerd door: Marell van de Pol, Toegepaste Psychologie

Marell heeft onlangs behoeften van arbeidsdeskundigen geïdentificeerd voor een inclusieve technologie catalogus. Deze catalogus informeert hen over technologische hulpmiddelen, wat helpt bij de re-integratie van medewerkers die knelpunten ervaren. Er is een grote vraag naar zo’n catalogus onder arbeidsdeskundigen vanwege de waardevolle adviezen aan werkgevers, verhoogde intrinsieke motivatie en tijdsbesparing. De catalogus dient als hulpmiddel, niet als beslismiddel.

Implementatie van Inclusieve Technologie

Uitgevoerd door: Tim Klaas, Toegepaste Psychologie.

Bij TINT heeft leerwerkbedrijf Konnected verzocht onderzoek te doen naar technologische oplossingen die hen kunnen ondersteunen bij bestaande knelpunten. Dit onderzoek loopt door tot na de zomer en is gericht op het identificeren van passende technologieen en het adresseren van eventuele hindernissen.
Status: verwachte oplevering in Q4 2023

Verbeteren/ ontwikkelen van een e-learning over 3D printen

Uitgevoerd door: Hasna Farhani, Toegepaste Psychologie

Het evalueren, testen en verbeteren van van de e-learning over 3D-printen.

Benieuwd naar TINT Apeldoorn en haar activiteiten?

In het komende jaar zal TINT Apeldoorn vier inloopmomenten organiseren. Benieuwd naar onze activiteiten? Bekijk onze agenda. Tevens is het mogelijk om – in overleg – toegang te krijgen tot de uitgevoerde onderzoeken. Neem gerust contact met ons op.

 

Recente artikelen

Ontdek de kracht van TINT in vier minuten

 • Inclusieve technologie
 • TINT Apeldoorn

Technohub Inclusieve Technologie (TINT): de plek waar innovatie en inclusie samenkomen. Maar hoe ziet dat er in de praktijk eigenlijk uit? Ontdek in vier minuten de kracht van TINT!

Lees meer
Medewerker aan het werk met OSS

Ontbijten en ontdekken: Een succesvolle ochtend!

 • Inclusieve technologie
 • Kennisdeling
 • Kennissessie

Wat een opkomst! Afgelopen donderdagochtend was onze technohub gevuld met externe bedrijven die geïnteresseerd waren in de mogelijkheden van inclusieve technologie. Onder het genot van een heerlijk ontbijt, verzorgd door OSP catering, kwamen verschillende sprekers aan het woord over onderwerpen als AI en robotisering, duurzame inzetbaarheid, Augmented Reality en cognitive support.

Lees meer

Studentenverhaal: Studenten van het Smart Solutions Semester aan het woord

 • Game-based assessment
 • Studentverhaal

Elk semester dragen meerdere studenten bij aan projecten van TINT in de vorm van een scriptie of een stage. De studenten zijn de drijvende kracht achter TINT en we zijn ontzettend dankbaar dat ze hun kennis en inzichten met ons willen delen. De studenten leveren aan het einde van elk semester een onderzoeksverslag, scriptie of beroepsproduct op die wij graag met alle geïnteresseerde willen delen. Afgelopen semester hebben wij de studenten gevraagd om hun ervaringen met ons te delen over hun tijd bij TINT. We zijn verheugd om deze verhalen te delen, omdat ze naast hun waardevolle bijdrage aan de TINT ook een inkijkje geven in de unieke dynamiek van onze samenwerkingen. 

Lees meer

Kennisclip: Hoe zet je inclusieve technologie in?

 • Inclusie
 • Inclusieve technologie
 • Kennisdeling

TINT Apeldoorn staat volledig achter het streven naar een inclusieve arbeidsmarkt. We zijn ervan overtuigd dat inclusie niet alleen waardevol is, maar ook een fundamenteel aspect vormt voor het benutten van het arbeidspotentieel. Samen streven we naar een arbeidsmarkt waar iedereen de kans krijgt om zijn of haar talenten te ontplooien.

Lees meer

Van idee tot impact: een 3D-geprinte drinkdop-pers als hulpmiddel

 • 3D-printer
 • Duurzame inzetbaarheid
 • Inclusieve technologie

De 3D-printer; Eén van de technologieën die je in onze Techohub kan vinden. Bij TINT wordt de veelzijdigheid van de 3D print technologie onder andere ingezet om hulpstukken te creëren die werkprocessen efficiënter en duurzamer te maken.

Lees meer

Studentverhaal: Tim vertelt over SpeakSee

 • Speaksee
 • Studentverhaal

Elk semester dragen meerdere studenten hun steentje bij aan de projecten van TINT door middel van een scriptie of stage. De studenten zijn de ‘olie die de motor van TINT doen draaien’ en we zijn enorm dankbaar dat zij hun kennis en inzichten met ons willen delen. Aan het einde van elk semester leveren ze een onderzoeksverslag, scriptie of professioneel product af, dat we graag met alle geïnteresseerden delen.  We hebben Tim geïnterviewd over SpeakSee, een inclusieve technologie die ingezet kan worden voor doven of slechthorenden.

Lees meer
Word TINT partner