In de praktijk: Operator Support System bij Senzer

Een deel van het consortium van TINT Apeldoorn is op bezoek geweest bij sociaal werkbedrijf Senzer in Helmond- De Peel. Zij hebben Operator Support Systemen draaien in de productie en trainingslocatie.
André Nijland van Aventus en lid van het consortium vertelt over zijn ervaring bij het bedrijfsbezoek aan Senzer.

  • Inclusieve technologie
  • Operator Support System
  • Praktijk

Operator Support System

Operator Support System (OSS) is een technologie die de instructies vervangt die het werkbedrijf van oudsher maakte voor de productiemedewerkers.

OSS op de werkvloer

Hoe werkt OSS? De deelnemers kregen de mogelijkheid om zelf te ervaren hoe het is om met gebruik van het OSS te werken.
‘Bij Senzer heb ik kunnen ervaren hoe de OSS techniek je kan helpen in/naar werk. Het is een mooi voorbeeld van inclusieve techniek die hier in een trainingsruimte stond opgesteld’, vertelt Nijland.

Senzer heeft daarnaast een presentatie gehouden over hoe ze werken in de regio Helmond. Binnen welke bedrijven maken ze gebruik van OSS en wat ze doen
Alle deelnemers kregen een kijkje in de keuken, hier werd onder meer duidelijk wat ze doen aan werkgeversdienstverlening, cliënten screening en instrumenten die zij inzetten in het proces van plaatsing op weg naar werk. ‘Voorbeelden die hierbij voornamelijk naar vormen kwamen zijn; loonkostensubsidie, jobcoaching, deskundigheidsbevordering en natuurlijk inclusieve technologie, een begrip dat we bij TINT Apeldoorn graag voorbij zien komen,’ zegt André.

Samenwerken met andere partijen

Bij het proces van inclusieve technologie proces kijkt Senzer naar de mensen en het proces en hoe techniek hieraan kan bijdragen, bijvoorbeeld OSS of een cobot. Ook werkt Senzer in het proces samen met met verschillende partijen zoals KIT, technologie partijen en MBO scholen.

Geslaagde bijeenkomst OSS in de praktijk

Voor de stuurgroep was het een leerzame bijeenkomst qua inhoud maar ook om fysiek met elkaar in gesprek te komen, dit levert veel meer op omdat je elkaar beter kan verstaan. Het bezoek heeft geleid tot allerlei afspraken tussen de verschillende aanwezigen.