Arbeidsdeskundigen op bezoek bij TINT Apeldoorn

3D printer, Operator Support System en Virtual Reality allemaal technologieën/ projecten waar studenten bij TINT Apeldoorn mee bezig zijn. Tien arbeidsdeskundigen van het UWV, arbodienst en private organisaties maakten kennis met de studenten en projecten van TINT Apeldoorn.

Aanleiding bezoek

Arbeidsdeskundigen van het Onderlinge Toetsingsgroep komen enkele malen bij elkaar om kennis te updaten en uit te wisselen. Deze keer een bezoek aan TINT Apeldoorn. De arbeidsdeskundigen richten zich onder andere op de invalshoek van voorzieningen met betrekking tot re-integratie.

Technologieën en projecten TINT Apeldoorn

De arbeidsdeskundigen kregen een inkijkje in de verschillende technologieën en projecten die bij TINT Apeldoorn draaien.

Virtual Reality (VR)

VR voor beroepskeuze bij autisme of angststoornissen. Mensen uit de doelgroep ondersteunen bij de keuze voor hun beroep. Via VR kan iemand verschillende filmpjes van beroepen bekijken. De aankomende tijd zal via een co-creatie meerdere beroepenfilmpjes worden vormgegeven.

Operator Support System

Diverse medewerkers van werkleerbedrijf Lucrato hebben inmiddels kennis gemaakt met het Operator Support System. Het systeem projecteert instructies op het werkblad.
De aankomende tijd zal dit verder worden uitgerold binnen Lucrato.

Arbeidsdeskundigen mogen zelf achter het Operator Support System plaats nemen om het te testen.

Arbeidsdeskundigen krijgen uitleg over Operator Support System en mogen dit ook zelf testen.

3D printer

Hulpmiddelen maken voor doelgroepmedewerkers zodat zij hun werk beter en gemakkelijker kunnen uitvoeren. Dit kan door de hulpmiddelen te laten maken met de 3D-printer. Momenteel wordt gekeken hoe doelgroepmedewerkers kunnen worden ingeleerd voor de 3D-printer.

Catalogus

Wegwijs worden in het grote bos van alle verschillende (inclusieve) technologieën is voor veel mensen nog erg lastig. Door middel van een technologie catalogus kan er makkelijker een technologie gevonden worden die iemand kan ondersteunen in zijn of haar dagelijkse leven. Ook is deze catalogus erg makkelijk om organisaties bewuster te maken van wat er allemaal mogelijk is.

Speeddaten

Middels speeddaten, gesprekken van 10 minuten, tussen arbeidsdeskundige en student(en) konden er vragen worden gesteld en ervaringen worden uitgewisseld. Het speeddaten zorgde voor veel interactie.

Enkele reacties van arbeidsdeskundigen:

  •  ‘Mooi om te zien dat er binnen TINT Apeldoorn veel aandacht is voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.’
  • ‘Het is interessant om de ontwikkelingen binnen TINT Apeldoorn te zien en mooi hoe studenten met diverse achtergronden hier bij betrokken zijn.’
  • ‘VSO onderwijs al eerder in het proces betrekken, dit biedt mogelijkheden bij de jonge doelgroep.’

We kijken terug op een goede bijeenkomst, waarbij het contact is gelegd tussen arbeidsdeskundigen en TINT Apeldoorn.

Recente artikelen

Hoe onderneem je in een inclusieve organisatie?

  • Inclusie
  • Kennisdeling

Bij TINT Apeldoorn geloven wij sterk in het creëren van een inclusieve arbeidsmarkt. Inclusie is niet alleen een waardevol streven, maar ook een essentieel onderdeel van het op de juiste manier benutten van arbeidspotentieel. In het volgende kennisclip legt student Stijn uit hoe je onderneemt in een inclusieve organisatie. We nodigen je graag uit om de kennisclip te bekijken.

Lees meer

Riso's Japanse Zakenmannen Betreden SDD: Een Ontmoeting van Innovatie en Cultuur

  • Operator Support System
  • OSS
  • SDD
  • TINT Apeldoorn

Een afvaardiging van Japanse zakenmannen, vertegenwoordigers van het gerenommeerde bedrijf Riso, bracht onlangs een bezoek aan de faciliteiten van SDD, op locatie van Werkleerbedrijf Lucrato. Gedurende hun verblijf namen ze de tijd om de geavanceerde printoplossingen van SDD te verkennen, die bekend staan om hun innovatie en efficiëntie.

Lees meer

Studentverhaal: Maak kennis met Chakira

  • Studentverhaal

Elk semester dragen meerdere studenten bij aan projecten van TINT in de vorm van een scriptie of een stage. De studenten zijn de ‘olie die de motor van TINT doen draaien’ en we zijn enorm dankbaar dat zij hun kennis en inzichten met ons willen delen. De studenten leveren aan het einde van elk semester een onderzoeksverslag, scriptie of beroepsproduct op die wij graag met alle geïnteresseerde willen delen. Afgelopen semester heeft TINT hen ook gevraagd om een verhaal te schrijven over iets wat zij bij TINT hebben meegemaakt tijdens hun stage of scriptie. Graag willen wij deze verhalen over inspirerende ontmoetingen, boeiende gesprekken en bijzondere momenten die ze hebben meegemaakt bij TINT-Apeldoorn met jullie delen.

Lees meer

Hoe bereik je inclusie door middel van het ASE-model?

  • Inclusie
  • Kennisdeling

Bij TINT Apeldoorn, geloven wij sterk in het creëren van een inclusieve arbeidsmarkt. Inclusie is niet alleen een waardevol streven, maar ook een essentieel onderdeel van op de juiste manier benutten van arbeidspotentieel. Meer inclusie kan bereikt worden door middel van het ASE-Model. Student Stijn heeft dit mooi uitgelicht in een filmpje.

Lees meer

Kracht! Letselschade Franchise Vaassen schenkt €2500 aan TINT

  • Cheque
  • Kracht! Letselschade
  • Schenking
  • Vertaaltechnologie

Kracht! Letselschade, een franchise gespecialiseerd in letselschade, heeft onlangs een gift van €2500 gedaan aan TINT, een initiatief dat zich richt op het ondersteunen van vertaaltechnologie en Speaksee projecten. Deze schenking, gekozen door het Vaassen kantoor, onderstreept de betrokkenheid van het bedrijf bij maatschappelijke projecten en hun toewijding aan een inclusieve arbeidsmarkt.

Lees meer

Viering van cobot en 3D-print certificaten bij TINT!

  • 3D-printer
  • Cobot
  • Inclusieve technologie
  • Training

De cobot cursus én onze 3D cursus benadrukken onze toewijding aan innovatie en voortdurende ontwikkeling. We zijn trots op de prestaties van al onze deelnemers en kijken uit naar de impact die hun nieuw verworven vaardigheden zullen hebben in de professionele omgeving.

Lees meer