Hoe onderneem je in een inclusieve organisatie?

Bij TINT Apeldoorn geloven wij sterk in het creëren van een inclusieve arbeidsmarkt. Inclusie is niet alleen een waardevol streven, maar ook een essentieel onderdeel van het op de juiste manier benutten van arbeidspotentieel. In het volgende kennisclip legt student Stijn uit hoe je onderneemt in een inclusieve organisatie. We nodigen je graag uit om de kennisclip te bekijken.

  • Inclusie
  • Kennisdeling
  • Nieuws

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Bij het nastreven van maatschappelijk verantwoord ondernemen houd je rekening met de impact van je handelingen op zowel mens, milieu als samenleving. Je zorgt ervoor dat je bedrijf geen negatieve invloed heeft op de omgeving. Daarnaast zorgt je bedrijf ervoor dat het bijdraagt aan oplossingen voor problemen zoals slechte werkomstandigheden, milieuvervuiling en armoede.

Jobcrafting en jobcarving

Een medewerker kan zelf de inhoud van zijn of haar baan aanpassen op basis van kennis vaardigheden, talenten, interesse en behoeftes die hij of zij heeft. Dit wordt ook wel jobcrafting genoemd. Hierdoor wijzigt het beeld dat iemand heeft van zijn of haar baan in positieve zin.
Jobcarving omvat het opsplitsen van taken of verantwoordelijkheden binnen bestaande functies, met als doel het creëren van nieuwe, meer duurzame rollen voor andere individuen. Op deze manier kunnen functies geschikt gemaakt worden voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

We doen het samen!

Laten we samen werken aan een arbeidsmarkt waar iedereen zich gezien, gehoord en gewaardeerd voelt. Deel jouw gedachten en ervaringen over het ondernemen in een inclusieve organisatie en hoe dit kan bijdragen in jouw bedrijf in de reacties!

Gerelateerde artikelen

Hybride samenwerken begint met heldere teamafspraken

  • Inclusie
  • Kennisdeling
  • Nieuws

Sinds enkele jaren lijkt hybride werken een nieuwe standaard te zijn geworden. Deze combinatie van werken op kantoor en thuis, of op een andere externe locatie, vergroot de flexibiliteit van medewerkers en maakt de wereld kleiner. Daarbij moeten we niet vergeten dat er in Nederland ruim 600.000 mensen aan het werk zijn met een ondersteuningsbehoefte. In de praktijk blijkt dat juist deze groep nog weinig profiteert van de voordelen van hybride werken, terwijl dit juist ook voor hen een oplossing kan zijn om werk duurzaam en vitaal uit te voeren. Van ontoegankelijke werkplekken tot een gebrek aan sociale verbondenheid, het is tijd om hybride werken echt inclusief te maken. 

Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid op bezoek bij TINT: "Met een inclusieve bril op terug naar Den Haag

  • Inclusie
  • Kennissessie
  • Nieuws

Op maandag 30 juni verwelkomden we vijftien beleidsmedewerkers van drie ministeries – Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Economische Zaken en Klimaat, en Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Ze kwamen langs met één gezamenlijke vraag: Wat is de impact van inclusieve technologie op de arbeidsmarkt? 

Ferlin: Duurzaamheid, efficiëntie en brede instroom

  • Best practice
  • Kennisdeling
  • Nieuws

Ferlin probeert, ongeacht opleiding of ervaring, te kijken naar wat iemand al kan of wil ontwikkelen. Door een bredere instroom van medewerkers mogelijk te maken krijgen meer mensen de kans om mee te doen op de arbeidsmarkt. Daarnaast is het aanbod van mensen groter waardoor minder vacatures onvervuld blijven.

Studenten Fysiotherapie bij TINT: Tilondersteuning in de praktijk

  • Exoskelet
  • Nieuws
  • Praktijk

Elk semester dragen verschillende getalenteerde studenten bij aan de projecten van TINT. Tristan en Vera doen onderzoek naar de inzet van tilondersteuning, zoals exoskeletten, op de werkvloer. Eerst wordt in kaart gebracht waar het lichaam het meest wordt belast, vervolgens worden oplossingen getest. In dit interview lees je hoe het er op dit moment voor staat en blikken we vooruit naar de komende tijd.

man aan het werk met exoskelet