Hoe onderneem je in een inclusieve organisatie?

Bij TINT Apeldoorn geloven wij sterk in het creëren van een inclusieve arbeidsmarkt. Inclusie is niet alleen een waardevol streven, maar ook een essentieel onderdeel van het op de juiste manier benutten van arbeidspotentieel. In het volgende kennisclip legt student Stijn uit hoe je onderneemt in een inclusieve organisatie. We nodigen je graag uit om de kennisclip te bekijken.

 • Inclusie
 • Kennisdeling

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Bij het nastreven van maatschappelijk verantwoord ondernemen houd je rekening met de impact van je handelingen op zowel mens, milieu als samenleving. Je zorgt ervoor dat je bedrijf geen negatieve invloed heeft op de omgeving. Daarnaast zorgt je bedrijf ervoor dat het bijdraagt aan oplossingen voor problemen zoals slechte werkomstandigheden, milieuvervuiling en armoede.

Jobcrafting en jobcarving

Een medewerker kan zelf de inhoud van zijn of haar baan aanpassen op basis van kennis vaardigheden, talenten, interesse en behoeftes die hij of zij heeft. Dit wordt ook wel jobcrafting genoemd. Hierdoor wijzigt het beeld dat iemand heeft van zijn of haar baan in positieve zin.
Jobcarving omvat het opsplitsen van taken of verantwoordelijkheden binnen bestaande functies, met als doel het creëren van nieuwe, meer duurzame rollen voor andere individuen. Op deze manier kunnen functies geschikt gemaakt worden voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

We doen het samen!

Laten we samen werken aan een arbeidsmarkt waar iedereen zich gezien, gehoord en gewaardeerd voelt. Deel jouw gedachten en ervaringen over het ondernemen in een inclusieve organisatie en hoe dit kan bijdragen in jouw bedrijf in de reacties!

Gerelateerde artikelen

Een succesvolle afsluiting van de 3D print cursus!

 • 3D-printer
 • Kennisdeling

Vorige week woensdag was het feest bij TINT! Negen enthousiaste deelnemers hebben de 10-weekse cursus 3D-printen succesvol afgerond en hun certificaat in ontvangst genomen. In de afgelopen tien weken hebben de deelnemers de kans gekregen hun kennis en vaardigheden in 3D-printen te verbeteren, dankzij een mix van een e-learning en een praktische workshop.

Innovatieve tool voor werkgevers: Streven naar inclusie met technologie

 • Inclusieve technologie
 • Kennisdeling
 • Sociaal ondernemen
 • Werkgevers

Streven naar inclusie door middel van inclusieve technologie binnen je bedrijf: Hoe pak je dit als werkgever aan? Wat komt hier allemaal bij kijken? En waar moet je rekening mee houden? Als werkgever wil je wellicht streven naar inclusie door middel van technologie, maar weet je niet waar te beginnen.

Ontbijten en ontdekken: Een succesvolle ochtend!

 • Inclusieve technologie
 • Kennisdeling
 • Kennissessie

Wat een opkomst! Afgelopen donderdagochtend was onze technohub gevuld met externe bedrijven die geïnteresseerd waren in de mogelijkheden van inclusieve technologie. Onder het genot van een heerlijk ontbijt, verzorgd door OSP catering, kwamen verschillende sprekers aan het woord over onderwerpen als AI en robotisering, duurzame inzetbaarheid, Augmented Reality en cognitive support.

Kennisclip: Hoe zet je inclusieve technologie in?

 • Inclusie
 • Inclusieve technologie
 • Kennisdeling

TINT Apeldoorn staat volledig achter het streven naar een inclusieve arbeidsmarkt. We zijn ervan overtuigd dat inclusie niet alleen waardevol is, maar ook een fundamenteel aspect vormt voor het benutten van het arbeidspotentieel. Samen streven we naar een arbeidsmarkt waar iedereen de kans krijgt om zijn of haar talenten te ontplooien.