Open je kansen met technologie

Inspirerende sprekers, kennismaking met technologieën en de Technohub Inclusieve Technologie. Dit allemaal en meer tijdens het mini-syposium ‘Open je kansen met technologie’. Hier volgt een terugblik.

  • Cobot
  • Inclusieve technologie
  • Operator Support System

Een middag waar ondernemers de kans kregen om te zien welke interessante technologie wordt verkend die het mogelijk maakt dat mensen die knelpunten ervaren mèt inzet van passende technologie aantrekkelijke werknemers zijn.
Uit een door Ecorys uitgevoerd onderzoek blijkt dat werkgevers in de regio Apeldoorn veel potentie zien in nieuwe technologie, zeker nu er groot tekort is aan personeel. Een aantal ondernemers als Lagemaat B.V. en Climatebooster B.V. vertelden hoe zij investeren in een inclusieve werkvloer, waar technologie ten dienste staat van mensen met en zonder arbeidsbeperking. Top!

Studenten van Saxion en Aventus stonden bij de verschillende stands met technologieën. Zowel Saxion als Aventus zijn onderdeel van de TINT Apeldoorn. En de medewerkers van Werkleerbedrijf Lucrato zorgden voor de catering. Een goed georganiseerde middag, waarbij iedereen naast inspiratie met een 3D geprint hulpmiddel naar huis ging. Het hulpmiddel geprint door de 3D printer van TINT is om de tandpastatube helemaal leeg te krijgen. Geniaal, vooral nu iedereen moet besparen.

Geinteresseerd

Wil je de volgende keer ook aanwezig zijn, houd onze events in de gaten.
Vragen over TINT Apeldoorn neem contact met ons op. 

Sfeerimpressie

Recente artikelen

Ontwikkelingen binnen TINT Apeldoorn

  • Duurzame inzetbaarheid
  • Inclusieve technologie

Het consortium is volop bezig op het gebied van inclusieve technologie en duurzame inzetbaarheid. We nemen je graag mee met de projecten en werkzaamheden die zijn gestart of in ontwikkeling zijn.

Lees meer
man aan het werk met exoskelet

Werkgeversbijeenkomst - kennissessie

  • Kennissessie
  • Werkgevers

De krapte op de arbeidsmarkt lijkt alleen maar toe te nemen. Het wordt de komende jaren daarmee nog belangrijker om je huidige werknemers duurzaam inzetbaar te houden èn om mensen met afstand tot de arbeidsmarkt aan de slag te krijgen. (inclusieve) Technologie kan hierin een rol spelen. TINT Apeldoorn organiseerde een kennissessie speciaal voor werkgevers.

Lees meer
Deelnemers en sprekers Werkgeversbijeenkomst

Use case: het ondersteunen van mensen met psychisch knelpunten op de werkvloer van een fietsfabrikant

  • Use case

Medewerkers met een psychische beperking hebben vaker problemen met de sociale en interactieve aspecten rondom het werk dan met het werk zelf.

Lees meer
Montagehal Van Raam

Best practice: het ondersteunen van mensen met een fysieke beperking op de werkvloer bij een fietsfabrikant

  • Best practice

Medewerkers met een fysieke beperking zijn beperkt in hun belastbaarheid. Hierdoor kunnen ze fysieke werkzaamheden maar kort uitvoeren. Hoe kan technoloiie bijdragen aan een oplossing?

Lees meer
Man monteert fiets

Pilot van start: aan het werk met behulp van Operator Support System

  • Inclusieve technologie
  • Operator Support System
  • Pilot

Saxion, IJssel Technologie en werkbedrijf Lucrato zijn de pilot ‘Inclusieve technologie met behulp van OSS (Operator Support Systeem)’ binnen Lucrato begonnen. Maar hoe is de pilot van start gegaan binnen TINT Apeldoorn? Waar moet je allemaal opletten? Lucrato neemt ons mee in het proces.

Lees meer
Operator Support System projectie op werkbank

In de praktijk: Operator Support System bij Senzer

  • Inclusieve technologie
  • Operator Support System
  • Praktijk

Een aantal leden van het consortium ging op bezoek bij sociaal werkbedrijf Senzer in Helmond-De Peel waar ze inclusieve technologie inzetten. Een kijkje op de werkvloer om kennis en inspiratie op doen.

Lees meer
Aantal consortium leden krijgen uitleg over OSS bij Senzer