Solliciteren kun je leren: leen de VR-sollicitatietraining!

Plak CV van de kandidaat in het systeem, kies een passende vacature uit en klik op start. Zet de VR-bril op bij de kandidaat en hij of zij waant zich in een levensechte kantoorruimte. Hier kun je veilig oefenen met sollicitatiegesprekken en krijg je naar afloop in de VR-omgeving gerichte feedback op wat al heel goed ging en waar nog kans voor ontwikkeling ligt!

  • Lucrato
  • Nieuws
  • Praktijk
  • Virtual Reality

Wat is de VR-sollicitatietraining?

De VR-sollicitatietraining is een innovatieve tool waarmee kandidaten op een interactieve manier kunnen oefenen met solliciteren. Dit is minder spannend dan een echt sollicitatiegesprek, maar realistischer dan een rollenspel. De afgelopen periode hebben Lucrato, onder leiding van Marcel Stouten, Konnected en Inclusiefgroep in samenwerking met Compucraft de training ontwikkeld.

Recente ontwikkelingen

Het ontwikkelen van de VR-sollicitatietraining was een complex proces. Van behoeftes verzamelen, een onderzoeksplan schrijven en ontwikkelen tot doorontwikkeling en testen. Zo wilden we dat de kinderziektes eruit waren voor het in de praktijk ingezet zou worden. Recent is een samenwerking gestart met het lectoraat Inclusief Werk & Technologie op Saxion. Dit maakt dat we onze slagkracht op het gebied van VR is vergroot door samen te werken met regionale en landelijke partners.

Wat kunnen consulenten van Lucrato verwachten?

De VR-training is ontworpen met het oog op gebruiksgemak en flexibiliteit. Projectleider Marcel Stouten is erg enthousiast: “Dankzij de VR-sollicitatietraining kunnen kandidaten beter leren solliciteren. Het is leuk en je krijgt persoonlijke feedback waar kandidaten en consulenten vervolgens mee aan de slag kunnen”. Consulenten kunnen de VR-bril binnenkort lenen en zelfstandig gebruiken met hun kandidaat. Dit hebben we zo makkelijk mogelijk gemaakt zodat je binnen enkele minuten van start kunt! Dankzij de VR-sollicitatietraining kun je snel en doelgericht de behoeften en vaardigheden van de kandidaat te begrijpen en hen vervolgens te ondersteunen in het ontwikkelen van de juiste sollicitatievaardigheden.

Wat levert het op voor onze kandidaten?

De voordelen voor kandidaten zijn duidelijk:

  • Verbeterde sollicitatievaardigheden: door verschillende scenario’s te oefenen in een virtuele setting kunnen kandidaten hun vaardigheden door ontwikkelen
  • Groeien van zelfvertrouwen: door concrete feedback en steeds opnieuw kunnen oefenen ervaart de kandidaat dat het gesprek soepeler gaat
  • Oefenen in een veilige setting

Wanneer kunnen we starten?

Op korte termijn wordt de VR-sollicitatietraining gelanceerd. Consulenten kunnen eerst zelf oefenen en vervolgens de sollicitatietraining inzetten. We zullen jullie uiteraard op de hoogte houden van de voortgang. Wil je nu al meer weten? Neem dan contact op met Marcel (m.stouten@lucrato.nl) of Elianne (e.deroo@lucrato.nl).

VR-sollicitatietraining voor anderen?

We denken erover na om de VR-sollicitatietraining ook uit te lenen aan externen, bijvoorbeeld aan het onderwijs. Op deze manier kunnen scholieren ook oefenen met sollicitatiegesprekken en zich voorbereiden op hun loopbaan. Wil je hier in de toekomst gebruik van maken? Neem dan contact met ons op via info@lucrato.nl

Gerelateerde artikelen

Het belang van de learning community TINT

  • Holland High Tech
  • Learning community
  • Nieuws

TINT Apeldoorn is de eerste technohub voor inclusieve technologie van Nederland. Holland High Tech besteedde aandacht aan hoe de learning community van TINT Apeldoorn bijdraagt aan inclusiviteit in hightech en leven lang leren. Bekijk de video.

Start scherm filmpje met alle logo's

Exoskelet mogelijke toepassing bij fysieke werkzaamheden - onderzoek

  • Exoskelet
  • Nieuws
  • Onderzoek

Doelstelling Het in kaart brengen in hoeverre exoskeletten een mogelijke toepassing kunnen zijn als fysieke ondersteuning bij werk. En hoe je een eventuele toekomstige implementatie bij werkleerbedrijf Lucrato het best kan begeleiden. Doelgroep Mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt ervaren Betrokken partijen Student van Saxion – Marjolein Houwers, Werkleerbedrijf Lucrato en externe deskundigen Welke technologie wordt ingezet Er wordt ...

Exoskelet

Onderzoek - Module oZone over inclusieve technologie bij bedrijven

  • Nieuws
  • Onderzoek
  • oZone

Onderzoek van Saxion student: waar hebben bedrijven in de metalektro behoefde aan op het gebied van inclusieve technologie.

Logo van Ozone

Motivaties en drempels voor bedrijven bij inzet inclusieve technologie

  • Inclusieve technologie
  • Nieuws
  • Onderzoek
  • Werkgevers

TINT wil graag meer bedrijven en organisaties uit de regio betrekken bij de kansen en uitdagingen rond technologie en inclusie. Daarom hebben Lucrato en TINT een onderzoek laten uitvoeren door adviesbureau Ecorys. In het door Ecorys uitgevoerde onderzoek stond de vraag centraal: welke overwegingen spelen een rol in de motivatie van werkgevers in de regio om (werknemers met) inclusieve technologie in te zetten in hun bedrijf? We delen hierbij een aantal uitkomsten.

Medewerkers Lucrato zijn aan het praten door middel van vertaaltechnologie