Studentverhaal: Waar ben ik geweest?

Elk semester werken verschillende studenten aan de projecten van TINT door middel van hun scripties of stages. Deze studenten zijn essentieel voor het succes van TINT en hun bijdragen zijn van grote waarde. We zijn erg dankbaar voor de kennis en inzichten die zij met ons delen. Aan het einde van elk semester presenteren zij een onderzoeksverslag, scriptie of professioneel product, dat we graag met een breder publiek delen.

  • Orcam
  • Speaksee
  • Studentverhaal
  • Vertaaltechnologie

Ik ben Martijn Pattie; ik ben vanuit de opleiding Toegepaste Psychologie en mijn interesse in technologie en taal uiteindelijk bij TINT Apeldoorn terechtgekomen. Uiteindelijk heb ik hierdoor drie soorten technologie in mijn portfolio gekregen: vertaaltechnologie in de vorm van oortjes en een kastje , een geavanceerde (voor)leespen en een microfoonset om slechthorenden te ondersteunen.

Nou is het zo dat drie soorten technologie goed kennen al gauw betekent dat je er veel over kan zeggen, dus er werd al snel aan mij gevraagd of ik nog wel eens ergens voor TINT wou spreken: gelukkig vind ik het leuk om voor een groep te staan en te presenteren of in gesprek te gaan, dus dat ging me goed af. Ik ging uiteindelijk dus vaak op pad om TINT te vertegenwoordigen en ben uiteindelijk op veel verschillende plekken geweest, in Nederland en zelfs eens in het buitenland!

Ik ben een paar keer bij Saxion Deventer en Enschede geweest: eerst was ik bij de opening van het Human Behaviour Lab om onze tech te demonstreren, daarna was ik bij de AMA academiedag in Deventer om daar de microfoonset te gebruiken voor een live vertaling voor een docent. Zo ook was ik bij de opening van het Lectoraat Inclusieve Technologie en keek ik eens naar hoe Saxion dingen intern regelt, maar was ik ook eens in Enschede om de microfoonset te gebruiken bij Euregio, een samenwerkingsverband in het Duitse grensgebied en waren wij als studenten bij TINT zelfs uitgenodigd voor de kerstborrel van het lectoraat; we waren echt hun collega’s daar!

Ook buitenom Saxion ben ik op veel plaatsen geweest: zo hielp ik bij een bijeenkomst van de gemeente Apeldoorn met het oog op de Week van de Toegankelijkheid, heb ik een presentatie en demonstratie gegeven voor Werkkracht Ede mensen aan professionals uit het Rivierenland en heb ik zelfs bij een jaarlijks evenement van A+O Metalelektro een kraam gerund en daar onze tech gedemonstreerd aan mensen uit heel Nederland!

Natuurlijk ben ik ook met medestagiairs op pad geweest: zo zijn we met z’n allen wezen kijken naar hoe andere bedrijven inclusief werken, zoals Senzer te Helmond waar ze ons hun werkprocessen lieten zien en het Logistics Lab in Zwolle waar we samen zelf eens een keertje ladingen hebben mogen laden en lossen. Ook hebben we dingen buitenom TINT als stagiairs bezocht, zoals een bezoekje aan de nationale Cobot-dag in Tiel (waar we toevallig een van onze stagebegeleiders toch tegenkwamen!).

Klapper op de vuurpijl is toch wel dat ik samen met een paar van de scriptiestudenten hier en de hubmanager in oktober een week lang naar Albanië ben geweest! Hier hebben we met studenten van Integrale Veiligheidskunde samengewerkt met studenten van de universiteiten van Tirana en van Durres om verder te werken aan inclusie op verscheidene vlakken: ook zijn we bij de Nederlandse ambassade en de haven van Durres geweest (en hebben we natuurlijk ook leuke dingen buitenom het programma van school gedaan)!

Al met al kan ik sowieso zeggen dat ik met deze stage niet stil heb gezeten!

Gerelateerde artikelen

Studentverhaal: onderzoek naar de impact van een Operator Support System

  • Inclusieve technologie
  • Operator Support System
  • Studentverhaal

Elk semester werken verschillende studenten aan de projecten van TINT door middel van hun scripties of stages. Deze studenten zijn essentieel voor het succes van TINT en hun bijdragen zijn van grote waarde. Kelvin studeert Toegepast Psychologie aan het Saxion en heeft vorig schooljaar stagegelopen bij TINT. Hij heeft zich tijdens zijn stage verdiept in het Operator Support System, een innovatieve technologie voor mensen die beschut werk uitvoeren.

Met Speaksee naar succes: Peter’s verhaal over slechthorendheid en werk

  • Inclusieve technologie
  • Lichamelijk Knelpunt
  • Nieuws
  • Speaksee

De Speaksee is een innovatief apparaat voor mensen die slechthorend of doof zijn. Met behulp van AI-technologie wordt spraak omgezet naar tekst. Bij vergaderingen, in de klas of in een gesprek thuis is een tolk niet meer nodig wanneer de gebruiker op het scherm kan meelezen wat gezegd word en onmiddellijk kan reageren.

Studentverhaal: Afstuderen bij TINT

  • Inclusieve technologie
  • Studentverhaal
  • Werkgevers

Elke semester dragen diverse studenten bij aan de projecten van TINT door middel van hun stages of scripties. Hun werk speelt een cruciale rol in het succes van TINT, en hun bijdragen zijn enorm waardevol. We waarderen de expertise en perspectieven die zij met ons delen. Aan het einde van de semester presenteren ze hun onderzoek, scriptie of professioneel product, dat we graag onder de aandacht van een breder publiek brengen. Eerder deelden wij al de innovatieve tool voor werkgevers die HRM student Dide heeft ontworpen. Deze tool biedt werkgevers inzicht in cruciale informatie, relevante thema’s en richtinggevende vragen voor de implementatie van inclusieve technologie binnen een bedrijf. De tool fungeert als ondersteuning bij het opstarten van veranderingen in werkprocessen door middel van inclusieve technologie. Het kan ingezet worden als gespreksstarter of bij bijvoorbeeld een oriëntatiegesprek.

Taalbarrières doorbreken met vertaaltechnologie

  • Inclusieve technologie
  • Nieuws
  • Timekettle
  • Vertaaltechnologie

In de voortdurend veranderende wereld van technologie staan innovaties nooit stil. Bij TINT houden we deze ontwikkelingen scherp in de gaten. Onlangs heeft TINT de nieuwste vertaaltechnologie, de Timekettle X1 AI Interpreter, aangeschaft om mee aan de slag te gaan.