TINT: Technologie als stimulans voor inclusief werkgeverschap

“Met nieuwe technologieën ben je flexibeler als het gaat om personeel dat je kunt inzetten. Bij de huidige arbeidsmarktschaarste ontstaat bij bedrijven hiervoor ook veel meer interesse: buiten de traditionele vijver vissen”.

  • Inclusieve technologie

Twee jaar geleden ging in Apeldoorn de allereerste Technohub INclusieve Technologie (TINT) van start. Werkleerbedrijven, ondernemers en onderwijsinstellingen sloegen de handen ineen om met behulp van slimme technologie de werkomgeving geschikt te maken voor mensen die ondersteuning nodig hebben bij het vinden van betaald werk.

Resultaat: een catalogus met beschikbare technologieën, een learning community die elke dag stappen zet, en een e-learning vol kennisclips voor geïnteresseerde bedrijven.

Lees het volledige interview met Thomas Krikken en Sjoerd de Vries in de Business – Driesteden Noord-Veluwe.

Recente artikelen

Use case: medewerkers die een afstand tot de arbeidsmarkt ervaren inzetten in het primaire proces

  • Use case

Overheidsinstellingen en gemeentes zijn de voornaamste opdrachtgevers voor Aebi Schmidt. Bij deze tenders kijkt de gemeente naast de kosten ook naar de mate van maatschappelijk verantwoord ondernemen van de ondernemingen. Hieronder valt natuurlijk ook de inzet van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Lees meer
Logo Aebi Schmidt

Best practice: zorgen dat medewerkers minder zware arbeid hoeven uit te voeren

  • Best practice

Zware objecten tot 120 kg moeten vaak door meerdere medewerkers getild worden om te worden gemonteerd. Hoe zorg je ervoor dat medewerkers minder belast worden?

Lees meer
Ergonomische takel op de werkvloer

Ontwikkelingen binnen TINT Apeldoorn

  • Duurzame inzetbaarheid
  • Inclusieve technologie

Het consortium is volop bezig op het gebied van inclusieve technologie en duurzame inzetbaarheid. We nemen je graag mee met de projecten en werkzaamheden die zijn gestart of in ontwikkeling zijn.

Lees meer
man aan het werk met exoskelet

Werkgeversbijeenkomst - kennissessie

  • Kennissessie
  • Werkgevers

De krapte op de arbeidsmarkt lijkt alleen maar toe te nemen. Het wordt de komende jaren daarmee nog belangrijker om je huidige werknemers duurzaam inzetbaar te houden èn om mensen met afstand tot de arbeidsmarkt aan de slag te krijgen. (inclusieve) Technologie kan hierin een rol spelen. TINT Apeldoorn organiseerde een kennissessie speciaal voor werkgevers.

Lees meer
Deelnemers en sprekers Werkgeversbijeenkomst

Use case: het ondersteunen van mensen met psychisch knelpunten op de werkvloer van een fietsfabrikant

  • Use case

Medewerkers met een psychische beperking hebben vaker problemen met de sociale en interactieve aspecten rondom het werk dan met het werk zelf.

Lees meer
Montagehal Van Raam

Best practice: het ondersteunen van mensen met een fysieke beperking op de werkvloer bij een fietsfabrikant

  • Best practice

Medewerkers met een fysieke beperking zijn beperkt in hun belastbaarheid. Hierdoor kunnen ze fysieke werkzaamheden maar kort uitvoeren. Hoe kan technoloiie bijdragen aan een oplossing?

Lees meer
Man monteert fiets
TINT help center