Use case: het ondersteunen van mensen met psychisch knelpunten op de werkvloer van een fietsfabrikant

  • Use case
Montagehal Van Raam

Bedrijf

Van Raam B.V. is fietsfabrikant en maakt aangepaste fietsen (driewielers) voor mensen die knelpunten ervaren. Van Raam heeft 230 mensen in dienst, waarvan 9 mensen met knelpunten/ die een afstand tot de arbeidsmarkt ervaren.

Product

Aangepaste en speciale fietsen. Er zijn verschillende modellen en bijna het gehele proces wordt intern gedaan: ontwikkeling, metaalbewerking, kwaliteitstesten, montage, reparatie en dealership.

Doelgroep

Mensen met een psychische knelpunten.

Uitdaging

Medewerkers met een psychische knelpunten hebben vaker problemen met de sociale en interactieve aspecten rondom het werk dan met het werk zelf. Dit komt mede door veranderingen in de omgeving van de werknemer.
Hoe kunnen we er voor zorgen dat het sociale en interactieve aspect tussen medewerkers en medewerkers met een psychische knelpunten goed verloopt.

Aanpak

Bij iedere medewerkers met een psychische knelpunten staat op de werkbank een voorwerp waarop de medewerker zijn emotie en/of gemoedstoestand kan uitdrukken voor zijn collega’s.

Vervolg

Kijken naar hoe de belasting en belastbaarheid voelt vanuit de medewerkers (neemt nut beleving toe) maar ook bij de werkgever (medewerkers effectiever, duurzamer inzetbaar).