Ontbijtsessie 13 mei 2025

Vanmorgen was de derde ontbijtsessie van TINT Apeldoorn. Onder het genot een vers ontbijt namen verschillende sprekers ons mee in hun visie op een inclusieve arbeidsmarkt. Wat ze ondernemers wilden meegeven? Je leest het in dit artikel.

  • 3D-printer
  • Cobot
  • Inclusieve technologie
  • Kennisdeling
  • Nieuws
  • Ontbijtsessie

Presentatie Ontbijtsessie 13 mei 2025

Download hier de presentatie die te zien was op onze ontbijtsessie op 13 mei 2025

Download powerpoint

Deze ontbijtsessie werd mede mogelijk gemaakt door studenten van de opleiding Hospitality and Business van Saxion. Deze samenwerking van voor alle betrokkenen heel leerzaam. Als TINT waren we enorm blij met de innovatieve en duurzame ideeën van de studenten om onze ontbijtsessie naar een hoger niveau te tillen.

Zoals altijd opende Albert Mein met wat algemene woorden om bezoekers welkom te heten en te informeren over de opzet van de ontbijtsessie.

Milan Wolffgramm, PhD trapte af als eerste spreker. De afgelopen periode deed hij onder andere samen met Lisa Winkelman onderzoek naar de implementatie van cobots in het MKB. Milan deelde dat de inzet van cobots binnen het MKB steeds meer voor komt. Maar ook wanneer een implementatie niet succesvol blijkt levert dit veel waardevolle lessen op. Milan benadrukt dat we bij de implementatie vooral de mens niet moeten vergeten. De uitdaging is juist te zoeken naar mogelijkheden om mensen en cobots samen te laten werken.

Yoran Ritman vertelde over de missie en visie van EpowerOne. Hoe kan een high tech bedrijf bijdragen aan een inclusieve arbeidsmarkt? Het antwoord is simpel; durf anders te zijn, bijvoorbeeld door voor productiewerkzaamheden samen te werken met werkleerbedrijf Lucrato. Bezoekers genoten live van de premiere van een nieuwe video over 3D printen door medewerkers van Lucrato. Deze kan nu hier worden bekeken door iedereen. Klik hier voor de video

Stijn Visschedijk onderzoekt binnen Smart Skills@Scale de mogelijkheden voor duurzaam werk voor onbenut arbeidspotentieel. Vakmanschap is belangrijk om te innoveren en om te blijven ontwikkelen. Wat betekent het vandaag de dag om vakman te zijn te midden van alle beschikbare technologieën? En hoe kunnen bedrijven vakmanschap ontwikkelen? Stijl legt uit “Vakmanschap is cruciaal voor de productiviteit in de toekomst”.

Jan Brunninkhuis van Viaster deelde zijn visie, welke heel nauw aansluit op de visie van TINT. Op een arbeidsmarkt met veel openstaande vacatures is de uitdaging voor werkgevers om medewerkers niet te zien als kostenpost maar als kapitaal. Door in kaart te brengen welke nog niet ontdekte talenten medewerkers hebben kan de productiviteit en het werkgeluk aanzienlijk worden vergroot. Hij sloot af met een aansprekende oproep “Zie de mens.”

We blikken terug op weer een succesvolle ontbijtsessie met nieuwe inspiratie. Heb je deze gemist? Niet getreurd! Op 3 juni organiseren we een inloopochtend waar je al je vragen kan stellen over inclusieve technologie. Klik hier om je in te schrijven.

Recente artikelen

Een mijlpaal voor Lucrato: De Cobot is Er!

  • Cobot
  • Nieuws

Vandaag is een bijzondere dag bij Lucrato! Na hard werken en een uitstekende samenwerking tussen TINT Apeldoorn en Lucrato, is de co-bot officieel geïmplementeerd op de werkvloer. Deze slimme assistent is klaar om de medewerkers te ondersteunen in hun dagelijkse werkzaamheden.

Lees meer

Studentverhaal: op naar een skillsgerichte arbeidsmarkt

  • Game-based assessment
  • Studentverhaal

Elk semester werken verschillende studenten aan de projecten van TINT door middel van hun scripties of stages. Nick heeft bij TINT onderzoek gedaan naar een skillsgerichte arbeidsmarkt.

Lees meer

Praktijkpublicatie: Taalbarrières op de werkvloer overbruggen met vertaaltechnologie

  • Nieuws
  • Onderzoek
  • Vertaaltechnologie

Inclusieve technologie biedt ondersteuning aan mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie op de werkvloer. Bijvoorbeeld wanneer sprake is van een fysieke, cognitieve, psychosociale, of andere arbeidsbelemmering. In hoeverre biedt inclusieve vertaaltechnologie een uitkomst? Nikki Wamelink, Maud Smeenk, Lotte Jansen, Ines Schell en Sjoerd de Vries schreven hier samen een praktijkpublicatie over welke is gepubliceerd in Sociaal bestek.

Lees meer

Best Practice: Labora Quadratum geeft het sollicitatieproces opnieuw vorm

  • Best practice
  • Nieuws
  • Werkgevers

In een wereld waarin arbeidskrapte en vergrijzing toenemen, staan bedrijven voor de uitdaging om op nieuwe manieren naar arbeid te kijken. Labora Quadratum besloot de sollicitatieprocedure te vervangen met een kennismakingsgesprek om nieuwe medewerkers te vinden voor logistiek en productie. Daarnaast hebben ze recent een voorschakeltraject gestart waarbij ze statushouders helpen om vaardigheden te ontwikkelen die nodig zijn om een duurzame plek op de arbeidsmarkt te vinden.

Lees meer
Vertaaltechnologie in gebruik

Inclusieve technologie als motor voor volwasseneneducatie

  • Nieuws

In het artikel 'Technologie in de volwasseneneducatie' wordt de rol van inclusieve technologie besproken in het ondersteunen van volwassenen die moeite hebben met basisvaardigheden zoals taal, rekenen en digitale vaardigheden.

Lees meer

Solliciteren kun je leren: leen de VR-sollicitatietraining!

  • Lucrato
  • Nieuws
  • Praktijk
  • Virtual Reality

Plak CV van de kandidaat in het systeem, kies een passende vacature uit en klik op start. Zet de VR-bril op bij de kandidaat en hij of zij waant zich in een levensechte kantoorruimte. Hier kun je veilig oefenen met sollicitatiegesprekken en krijg je naar afloop in de VR-omgeving gerichte feedback op wat al heel goed ging en waar nog kans voor ontwikkeling ligt!

Lees meer