Ontbijtsessie 13 mei 2025

Vanmorgen was de derde ontbijtsessie van TINT Apeldoorn. Onder het genot een vers ontbijt namen verschillende sprekers ons mee in hun visie op een inclusieve arbeidsmarkt. Wat ze ondernemers wilden meegeven? Je leest het in dit artikel.

  • 3D-printer
  • Cobot
  • Inclusieve technologie
  • Kennisdeling
  • Nieuws
  • Ontbijtsessie

Presentatie Ontbijtsessie 13 mei 2025

Download hier de presentatie die te zien was op onze ontbijtsessie op 13 mei 2025

Download powerpoint

Deze ontbijtsessie werd mede mogelijk gemaakt door studenten van de opleiding Hospitality and Business van Saxion. Deze samenwerking van voor alle betrokkenen heel leerzaam. Als TINT waren we enorm blij met de innovatieve en duurzame ideeën van de studenten om onze ontbijtsessie naar een hoger niveau te tillen.

Zoals altijd opende Albert Mein met wat algemene woorden om bezoekers welkom te heten en te informeren over de opzet van de ontbijtsessie.

Milan Wolffgramm, PhD trapte af als eerste spreker. De afgelopen periode deed hij onder andere samen met Lisa Winkelman onderzoek naar de implementatie van cobots in het MKB. Milan deelde dat de inzet van cobots binnen het MKB steeds meer voor komt. Maar ook wanneer een implementatie niet succesvol blijkt levert dit veel waardevolle lessen op. Milan benadrukt dat we bij de implementatie vooral de mens niet moeten vergeten. De uitdaging is juist te zoeken naar mogelijkheden om mensen en cobots samen te laten werken.

Yoran Ritman vertelde over de missie en visie van EpowerOne. Hoe kan een high tech bedrijf bijdragen aan een inclusieve arbeidsmarkt? Het antwoord is simpel; durf anders te zijn, bijvoorbeeld door voor productiewerkzaamheden samen te werken met werkleerbedrijf Lucrato. Bezoekers genoten live van de premiere van een nieuwe video over 3D printen door medewerkers van Lucrato. Deze kan nu hier worden bekeken door iedereen. Klik hier voor de video

Stijn Visschedijk onderzoekt binnen Smart Skills@Scale de mogelijkheden voor duurzaam werk voor onbenut arbeidspotentieel. Vakmanschap is belangrijk om te innoveren en om te blijven ontwikkelen. Wat betekent het vandaag de dag om vakman te zijn te midden van alle beschikbare technologieën? En hoe kunnen bedrijven vakmanschap ontwikkelen? Stijl legt uit “Vakmanschap is cruciaal voor de productiviteit in de toekomst”.

Jan Brunninkhuis van Viaster deelde zijn visie, welke heel nauw aansluit op de visie van TINT. Op een arbeidsmarkt met veel openstaande vacatures is de uitdaging voor werkgevers om medewerkers niet te zien als kostenpost maar als kapitaal. Door in kaart te brengen welke nog niet ontdekte talenten medewerkers hebben kan de productiviteit en het werkgeluk aanzienlijk worden vergroot. Hij sloot af met een aansprekende oproep “Zie de mens.”

We blikken terug op weer een succesvolle ontbijtsessie met nieuwe inspiratie. Heb je deze gemist? Niet getreurd! Op 3 juni organiseren we een inloopochtend waar je al je vragen kan stellen over inclusieve technologie. Klik hier om je in te schrijven.

Recente artikelen

Zero Project: TINT Apeldoorn genomineerd

  • Inclusie
  • Inclusieve technologie
  • Nieuws

Met trots mogen wij delen dat TINT Apeldoorn is genomineerd voor de shortlist van Zero Call 2025. TINT Apeldoorn is geselecteerd uit 522 projecten uit 90 verschillende landen. De aankomende weken wordt er gestemd op de projecten door deskundigen op het gebied van inclusie voor mensen met een ondersteuningsvraag.

Lees meer

Studentverhaal: Afstuderen bij TINT

  • Inclusieve technologie
  • Studentverhaal
  • Werkgevers

Elke semester dragen diverse studenten bij aan de projecten van TINT door middel van hun stages of scripties. Hun werk speelt een cruciale rol in het succes van TINT, en hun bijdragen zijn enorm waardevol. We waarderen de expertise en perspectieven die zij met ons delen. Aan het einde van de semester presenteren ze hun onderzoek, scriptie of professioneel product, dat we graag onder de aandacht van een breder publiek brengen. Eerder deelden wij al de innovatieve tool voor werkgevers die HRM student Dide heeft ontworpen. Deze tool biedt werkgevers inzicht in cruciale informatie, relevante thema’s en richtinggevende vragen voor de implementatie van inclusieve technologie binnen een bedrijf. De tool fungeert als ondersteuning bij het opstarten van veranderingen in werkprocessen door middel van inclusieve technologie. Het kan ingezet worden als gespreksstarter of bij bijvoorbeeld een oriëntatiegesprek.

Lees meer

Taalbarrières doorbreken met vertaaltechnologie

  • Inclusieve technologie
  • Nieuws
  • Timekettle
  • Vertaaltechnologie

In de voortdurend veranderende wereld van technologie staan innovaties nooit stil. Bij TINT houden we deze ontwikkelingen scherp in de gaten. Onlangs heeft TINT de nieuwste vertaaltechnologie, de Timekettle X1 AI Interpreter, aangeschaft om mee aan de slag te gaan.

Lees meer

Een inclusief bureau met de Orcam en SuperNova

  • Hybride leren
  • Inclusie
  • Lichamelijk Knelpunt
  • Nieuws
  • Orcam

De OrCam: een innovatieve apparaat voor mensen met een beperkt gezichtsvermogen, vermoeidheid bij het lezen, of voor leesproblemen. De OrCam is een unieke technologie met een slimme camera die tekst kan lezen van elk gedrukt oppervlak of digitaal scherm. Of het nu gaat om de ochtendkrant, een boek of de tekst op een computer. Ook kan deze technologie verbonden worden met AI, waardoor de gebruiker de mogelijkheid krijgt om vragen te stellen over de tekst.

Lees meer

Studenten presenteren hun onderzoeksresultaten: een mooie opkomst!

  • Kennisdeling
  • Learning community
  • Nieuws

Afgelopen vrijdag hebben de studenten van het afgelopen semester hun onderzoeksresultaten gepresenteerd aan een gevulde zaal met diverse stakeholders. Verschillende werkgevers, organisaties, docenten, collega’s van Werkleerbedrijf Lucrato en nieuwe studenten die het aankomende semester bij TINT zullen starten, waren aanwezig om te luisteren naar het brede scala aan inclusieve onderwerpen:

Lees meer

Studentverhaal: “Ik heb mijzelf zodanig kunnen ontwikkelen dat ik klaar ben gestoomd voor de arbeidsmarkt!”

  • 3D-printer
  • Stage
  • Studentverhaal

Elk semester werken verschillende studenten aan de projecten van TINT door middel van hun scripties of stages. Deze studenten zijn essentieel voor het succes van TINT en hun bijdragen zijn van grote waarde. We zijn erg dankbaar voor de kennis en inzichten die zij met ons delen. Aan het einde van elk semester presenteren zij een onderzoeksverslag, scriptie of professioneel product, dat we graag met een breder publiek delen. Stytze, Mechatronica student van Aventus, heeft zich voornamelijk beziggehouden met 3D printen. Wij hebben hem gevraagd om iets meer te vertellen over zijn stage bij TINT.

Lees meer