Het ontwikkelen en inclusief maken van de technologie catalogus voor de doelgroep

  • Inclusieve technologie

Doelstelling

De technologie catalogus verder ontwikkelen om hem meer inclusief te maken, zodat ook de doelgroep hem makkelijker kan gebruiken.

Doelgroep

Mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt ervaren en hun coach. Daarnaast accountmanagers van Werkleerbedrijf Lucrato.

Betrokken partijen

Smart Solutions Studenten en Ronald Goedhart de Kroon van Werkleerbedrijf Lucrato.

Opzet pilot

Er is eerst onderzoek gedaan naar de behoeftes van de gebruikers. Deze input is gebruikt voor het brainstormen over een gepast format om de technologie catalogus te ontwikkelen. Daarna is er een prototype ontwikkeld om voor te leggen aan alle betrokken stakeholders. Dit project had de looptijd van een jaar.

Belangrijkste opbrengsten

Een werkend prototype van de technologie catalogus met daarbij instructies en een implementatieplan.

Vervolg

Een volgende groep Smart Solutions Studenten gaat verder met het ontwikkelen van een bèta versie.

Recente artikelen

Studentverhaal: Afstuderen bij TINT

  • Inclusieve technologie
  • Studentverhaal
  • Werkgevers

Elke semester dragen diverse studenten bij aan de projecten van TINT door middel van hun stages of scripties. Hun werk speelt een cruciale rol in het succes van TINT, en hun bijdragen zijn enorm waardevol. We waarderen de expertise en perspectieven die zij met ons delen. Aan het einde van de semester presenteren ze hun onderzoek, scriptie of professioneel product, dat we graag onder de aandacht van een breder publiek brengen. Eerder deelden wij al de innovatieve tool voor werkgevers die HRM student Dide heeft ontworpen. Deze tool biedt werkgevers inzicht in cruciale informatie, relevante thema’s en richtinggevende vragen voor de implementatie van inclusieve technologie binnen een bedrijf. De tool fungeert als ondersteuning bij het opstarten van veranderingen in werkprocessen door middel van inclusieve technologie. Het kan ingezet worden als gespreksstarter of bij bijvoorbeeld een oriëntatiegesprek.

Lees meer

Taalbarrières doorbreken met vertaaltechnologie

  • Inclusieve technologie
  • Timekettle
  • Vertaaltechnologie

In de voortdurend veranderende wereld van technologie staan innovaties nooit stil. Bij TINT houden we deze ontwikkelingen scherp in de gaten. Onlangs heeft TINT de nieuwste vertaaltechnologie, de Timekettle X1 AI Interpreter, aangeschaft om mee aan de slag te gaan.

Lees meer

Een inclusief bureau met de Orcam en SuperNova

  • Hybride leren
  • Inclusie
  • Orcam

De OrCam: een innovatieve apparaat voor mensen met een beperkt gezichtsvermogen, vermoeidheid bij het lezen, of voor leesproblemen. De OrCam is een unieke technologie met een slimme camera die tekst kan lezen van elk gedrukt oppervlak of digitaal scherm. Of het nu gaat om de ochtendkrant, een boek of de tekst op een computer. Ook kan deze technologie verbonden worden met AI, waardoor de gebruiker de mogelijkheid krijgt om vragen te stellen over de tekst.

Lees meer

Studenten presenteren hun onderzoeksresultaten: een mooie opkomst!

  • Kennisdeling
  • Learning community

Afgelopen vrijdag hebben de studenten van het afgelopen semester hun onderzoeksresultaten gepresenteerd aan een gevulde zaal met diverse stakeholders. Verschillende werkgevers, organisaties, docenten, collega’s van Werkleerbedrijf Lucrato en nieuwe studenten die het aankomende semester bij TINT zullen starten, waren aanwezig om te luisteren naar het brede scala aan inclusieve onderwerpen:

Lees meer

Studentverhaal: “Ik heb mijzelf zodanig kunnen ontwikkelen dat ik klaar ben gestoomd voor de arbeidsmarkt!”

  • 3D-printer
  • Stage
  • Studentverhaal

Elk semester werken verschillende studenten aan de projecten van TINT door middel van hun scripties of stages. Deze studenten zijn essentieel voor het succes van TINT en hun bijdragen zijn van grote waarde. We zijn erg dankbaar voor de kennis en inzichten die zij met ons delen. Aan het einde van elk semester presenteren zij een onderzoeksverslag, scriptie of professioneel product, dat we graag met een breder publiek delen. Stytze, Mechatronica student van Aventus, heeft zich voornamelijk beziggehouden met 3D printen. Wij hebben hem gevraagd om iets meer te vertellen over zijn stage bij TINT.

Lees meer

Een succesvolle afsluiting van de 3D print cursus!

  • 3D-printer
  • Kennisdeling

Vorige week woensdag was het feest bij TINT! Negen enthousiaste deelnemers hebben de 10-weekse cursus 3D-printen succesvol afgerond en hun certificaat in ontvangst genomen. In de afgelopen tien weken hebben de deelnemers de kans gekregen hun kennis en vaardigheden in 3D-printen te verbeteren, dankzij een mix van een e-learning en een praktische workshop.

Lees meer