Studentverhaal: Procesoptimalisatie in het magazijn van Lucrato

Elk semester werken verschillende studenten aan de projecten van TINT door middel van hun scripties of stages. Deze studenten zijn essentieel voor het succes van TINT en hun bijdragen zijn van grote waarde. We zijn erg dankbaar voor de kennis en inzichten die zij met ons delen. Aan het einde van elk semester presenteren zij een onderzoeksverslag, scriptie of professioneel product, dat we graag met een breder publiek delen. 

  • Inclusieve technologie
  • Studentverhaal

Mohamed is inmiddels afgestudeerd in Technische bedrijfskunde. Zijn scriptie schreef hij voor Lucrato, in dit artikel vertelt hij over zijn ervaringen.

In welk onderwerp heb jij je verdiept tijdens jouw scriptie?  

Ik heb mij gericht op het optimaliseren van het magazijn binnen Lucrato. Ik heb de huidige situatie van het magazijn onderzocht en gezocht naar verbeteringen om de doorlooptijd van het orderpickproces met 25% te verkorten​​. 

Hoe zag je onderzoek eruit?  

Mijn onderzoek volgde het DMAIC-procesmodel: 

Define: Analyse van de huidige situatie van het orderpickproces. 

Measure: Identificeren van knelpunten door observaties en tijdmetingen. 

Analyze: Oorzaken van de knelpunten achterhalen met interviews en het Ishikawa-diagram. 

Improve: Voorstellen en testen van verbeteringen zoals de herinrichting van het magazijn en implementatie van een Warehouse Management System (WMS). 

Control: Implementeren van een RACI-matrix om de voorgestelde verbeteringen te waarborgen​​. 

Waar heb je het meeste van geleerd afgelopen periode? 

Ik heb het meeste geleerd van de gesprekken met de medewerkers in het magazijn. Door met hen te praten, leerde ik hoe ik mijn manier van communiceren moest aanpassen bij een doelgroep. Ik gebruikte makkelijkere woorden en was geduldiger. Dit hielp me om beter te begrijpen wat er speelde en hoe ik hen kon helpen. 

Wat heeft jou het meest positief verbaasd afgelopen periode?  

Ik was positief verrast door hoe bereid de medewerkers waren om mee te werken. Ze waren open en enthousiast tijdens de interviews. Dit had ik niet verwacht, omdat ze al meer dan 20 jaar in het magazijn werken en ik dacht dat ze weerstand zouden bieden tegen veranderingen. Ik heb ook geleerd hoe belangrijk inclusieve technologie is. Het gebruik van hulpmiddelen die iedereen kan gebruiken, maakt een groot verschil in hoe efficiënt en prettig mensen kunnen werken. 

In het magazijn zijn ze blij met de resultaten van het onderzoek, bij TINT zijn we dankbaar voor de inzet die Mohamed heeft getoond! Wil je meer weten over dit onderzoek? Neem dan contact op via tint@lucrato.nl

Gerelateerde artikelen

Cobot op de werkvloer

  • Cobot
  • Inclusieve technologie
  • Nieuws

Vanaf nu heeft Lucrato een cobot op de werkvloer ingezet voor het palletiseren van dozen. De cobot is aangeschaft door Saxion en in bruikleen (huur) voor één jaar bij Lucrato.

Medewerker Lucrato met de cobot

Werkconferentie 'Samen komen we verder' zet zich in voor een transparante, inclusieve en veerkrachtige arbeidsmarkt

  • Inclusieve technologie
  • Nieuws
  • PPS
  • Werkgevers

De arbeidsmarkt is een gezamenlijke verantwoordelijkheid van werknemers, werkgevers, werkzoekenden, uitkeringsgerechtigden, de overheid, het onderwijs en anderen. TINT Apeldoorn was als publiek private samenwerking bij deze werkconferentie aanwezig en verzorgde een workshop.

Motivaties en drempels voor bedrijven bij inzet inclusieve technologie

  • Inclusieve technologie
  • Nieuws
  • Onderzoek
  • Werkgevers

TINT wil graag meer bedrijven en organisaties uit de regio betrekken bij de kansen en uitdagingen rond technologie en inclusie. Daarom hebben Lucrato en TINT een onderzoek laten uitvoeren door adviesbureau Ecorys. In het door Ecorys uitgevoerde onderzoek stond de vraag centraal: welke overwegingen spelen een rol in de motivatie van werkgevers in de regio om (werknemers met) inclusieve technologie in te zetten in hun bedrijf? We delen hierbij een aantal uitkomsten.

Medewerkers Lucrato zijn aan het praten door middel van vertaaltechnologie

Personeelstekort? Technologie kan mensen die knelpunten ervaren duurzaam aan het werk krijgen!

  • A+O Metalektro
  • Inclusieve technologie
  • Nieuws
  • oZone

Hoe zet je technologie in om ervoor te zorgen dat mensen met een arbeidsbeperking gewoon kunnen meedraaien in een metalektro-bedrijf? Precies naar die vraag doet de Technohub Inclusieve Technologie (TINT) onderzoek. Inmiddels is er een kennismodule ontwikkeld in oZone, het digitale kennisdeelplatform van A+O, die voor alle A+O-bedrijven kosteloos beschikbaar is. “Wij laten zien dat het mogelijk is om mensen met een beperking duurzaam aan het werk te krijgen.”

Medewerker achter OSS