Hoe bereik je inclusie door middel van het ASE-model?

Bij TINT Apeldoorn, geloven wij sterk in het creëren van een inclusieve arbeidsmarkt. Inclusie is niet alleen een waardevol streven, maar ook een essentieel onderdeel van op de juiste manier benutten van arbeidspotentieel. Meer inclusie kan bereikt worden door middel van het ASE-Model. Student Stijn heeft dit mooi uitgelicht in een filmpje.

  • Inclusie
  • Kennisdeling

Wat is het ASE-model?

Het ASE-model laat zien hoe gedragsverandering plaatsvindt. Het model is ontwikkeld door Hein de Vries en hierin stelt hij dat menselijk gedrag te voorspellen is door de intentie van gedrag te bestuderen. De intentie van een persoon wordt beïnvloed door Attitude, Sociale invloed en Zelf-Effectiviteit (ASE)

Attitude, sociale invloed en eigen effectiviteit (ASE)

Attitude is de houding die een persoon heeft ten opzichte van het gedrag dat die persoon wil gaan vertonen. Als dit een positieve houding is dan is er ruimte voor verandering maar dit alleen is niet genoeg. Sociale invloed is bijvoorbeeld de mening van de mensen om ons heen. Dit kan zich uiten in de subjectieve norm, sociale steun of sociale druk. Het laatste deel van het ASE-model is Zelf-Effectiviteit, dit gaat om het geloven in jezelf.

De kennisclip

We nodigen je graag uit om de kennisclip over hoe je inclusie bereikt door middel van het ASE-Model te bekijken. Deze video biedt een duidelijke uitleg over wat het ASE-model inhoudt. Laten we samenwerken aan een arbeidsmarkt waar iedereen zich gezien, gehoord en gewaardeerd voelt. Deel jouw gedachten en ervaringen over het ASE-model en hoe dit kan bijdragen in jouw bedrijf in de reacties!

gerelateerde artikelen

Zero Project: TINT Apeldoorn genomineerd

  • Inclusie
  • Inclusieve technologie

Met trots mogen wij delen dat TINT Apeldoorn is genomineerd voor de shortlist van Zero Call 2025. TINT Apeldoorn is geselecteerd uit 522 projecten uit 90 verschillende landen. De aankomende weken wordt er gestemd op de projecten door deskundigen op het gebied van inclusie voor mensen met een ondersteuningsvraag.

Een inclusief bureau met de Orcam en SuperNova

  • Hybride leren
  • Inclusie
  • Orcam

De OrCam: een innovatieve apparaat voor mensen met een beperkt gezichtsvermogen, vermoeidheid bij het lezen, of voor leesproblemen. De OrCam is een unieke technologie met een slimme camera die tekst kan lezen van elk gedrukt oppervlak of digitaal scherm. Of het nu gaat om de ochtendkrant, een boek of de tekst op een computer. Ook kan deze technologie verbonden worden met AI, waardoor de gebruiker de mogelijkheid krijgt om vragen te stellen over de tekst.

Studenten presenteren hun onderzoeksresultaten: een mooie opkomst!

  • Kennisdeling
  • Learning community

Afgelopen vrijdag hebben de studenten van het afgelopen semester hun onderzoeksresultaten gepresenteerd aan een gevulde zaal met diverse stakeholders. Verschillende werkgevers, organisaties, docenten, collega’s van Werkleerbedrijf Lucrato en nieuwe studenten die het aankomende semester bij TINT zullen starten, waren aanwezig om te luisteren naar het brede scala aan inclusieve onderwerpen:

Een succesvolle afsluiting van de 3D print cursus!

  • 3D-printer
  • Kennisdeling

Vorige week woensdag was het feest bij TINT! Negen enthousiaste deelnemers hebben de 10-weekse cursus 3D-printen succesvol afgerond en hun certificaat in ontvangst genomen. In de afgelopen tien weken hebben de deelnemers de kans gekregen hun kennis en vaardigheden in 3D-printen te verbeteren, dankzij een mix van een e-learning en een praktische workshop.