Hoe bereik je inclusie door middel van het ASE-model?

Bij TINT Apeldoorn, geloven wij sterk in het creëren van een inclusieve arbeidsmarkt. Inclusie is niet alleen een waardevol streven, maar ook een essentieel onderdeel van op de juiste manier benutten van arbeidspotentieel. Meer inclusie kan bereikt worden door middel van het ASE-Model. Student Stijn heeft dit mooi uitgelicht in een filmpje.

  • Inclusie
  • Kennisdeling

Wat is het ASE-model?

Het ASE-model laat zien hoe gedragsverandering plaatsvindt. Het model is ontwikkeld door Hein de Vries en hierin stelt hij dat menselijk gedrag te voorspellen is door de intentie van gedrag te bestuderen. De intentie van een persoon wordt beïnvloed door Attitude, Sociale invloed en Zelf-Effectiviteit (ASE)

Attitude, sociale invloed en eigen effectiviteit (ASE)

Attitude is de houding die een persoon heeft ten opzichte van het gedrag dat die persoon wil gaan vertonen. Als dit een positieve houding is dan is er ruimte voor verandering maar dit alleen is niet genoeg. Sociale invloed is bijvoorbeeld de mening van de mensen om ons heen. Dit kan zich uiten in de subjectieve norm, sociale steun of sociale druk. Het laatste deel van het ASE-model is Zelf-Effectiviteit, dit gaat om het geloven in jezelf.

De kennisclip

We nodigen je graag uit om de kennisclip over hoe je inclusie bereikt door middel van het ASE-Model te bekijken. Deze video biedt een duidelijke uitleg over wat het ASE-model inhoudt. Laten we samenwerken aan een arbeidsmarkt waar iedereen zich gezien, gehoord en gewaardeerd voelt. Deel jouw gedachten en ervaringen over het ASE-model en hoe dit kan bijdragen in jouw bedrijf in de reacties!