Open je kansen met technologie

Inspirerende sprekers, kennismaking met technologieën en de Technohub Inclusieve Technologie. Dit allemaal en meer tijdens het mini-syposium ‘Open je kansen met technologie’. Hier volgt een terugblik.

  • Cobot
  • Inclusieve technologie
  • Operator Support System

Een middag waar ondernemers de kans kregen om te zien welke interessante technologie wordt verkend die het mogelijk maakt dat mensen die knelpunten ervaren mèt inzet van passende technologie aantrekkelijke werknemers zijn.
Uit een door Ecorys uitgevoerd onderzoek blijkt dat werkgevers in de regio Apeldoorn veel potentie zien in nieuwe technologie, zeker nu er groot tekort is aan personeel. Een aantal ondernemers als Lagemaat B.V. en Climatebooster B.V. vertelden hoe zij investeren in een inclusieve werkvloer, waar technologie ten dienste staat van mensen met en zonder arbeidsbeperking. Top!

Studenten van Saxion en Aventus stonden bij de verschillende stands met technologieën. Zowel Saxion als Aventus zijn onderdeel van de TINT Apeldoorn. En de medewerkers van Werkleerbedrijf Lucrato zorgden voor de catering. Een goed georganiseerde middag, waarbij iedereen naast inspiratie met een 3D geprint hulpmiddel naar huis ging. Het hulpmiddel geprint door de 3D printer van TINT is om de tandpastatube helemaal leeg te krijgen. Geniaal, vooral nu iedereen moet besparen.

Geinteresseerd

Wil je de volgende keer ook aanwezig zijn, houd onze events in de gaten.
Vragen over TINT Apeldoorn neem contact met ons op. 

Sfeerimpressie

Recente artikelen

Met Speaksee naar succes: Peter’s verhaal over slechthorendheid en werk

  • Inclusieve technologie
  • Speaksee

De Speaksee is een innovatief apparaat voor mensen die slechthorend of doof zijn. Met behulp van AI-technologie wordt spraak omgezet naar tekst. Bij vergaderingen, in de klas of in een gesprek thuis is een tolk niet meer nodig wanneer de gebruiker op het scherm kan meelezen wat gezegd word en onmiddellijk kan reageren.

Lees meer
gebruik van Speaksee

Ontbijtsessie inclusie en technologie: wij nodigen je graag uit!

  • Inclusie
  • Kennissessie
  • Werkgevers

Wil je graag meer weten over de mogelijkheden van inclusieve technologie, hoe deze technologie kan helpen om personeelstekorten aan te pakken en arbeidsvraagstukken op te lossen, en hoe je inclusie en technologie binnen jouw bedrijf kunt samenbrengen? Wees welkom op onze 'Ontbijtsessie inclusie en technologie' op 26 november 2024!

Lees meer

Empathieverhoging bij werkgevers: Een toolbox voor een inclusieve werkvloer

  • Duurzame inzetbaarheid
  • Inclusieve technologie
  • Kennisdeling

Christian, voormalig Toepast Psychologie student bij TINT, heeft in opdracht van Lucrato onderzoek gedaan naar empathieverhoging bij werkgevers. De opdracht kwam voort uit de bevinding dat werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt vaak verzuimen wanneer ze geplaatst worden bij externe opdrachtgevers. Volgens de betrokken consulenten heeft dit voornamelijk te maken met een gebrek aan empathie en begrip vanuit werkgevers. Empathie speelt een cruciale rol in het creëren van een inclusieve werkomgeving, waarin meer ruimte ontstaat voor werknemers met verschillende talenten en achtergronden.

Lees meer

Zero Project: TINT Apeldoorn genomineerd

  • Inclusie
  • Inclusieve technologie

Met trots mogen wij delen dat TINT Apeldoorn is genomineerd voor de shortlist van Zero Call 2025. TINT Apeldoorn is geselecteerd uit 522 projecten uit 90 verschillende landen. De aankomende weken wordt er gestemd op de projecten door deskundigen op het gebied van inclusie voor mensen met een ondersteuningsvraag.

Lees meer

Studentverhaal: Afstuderen bij TINT

  • Inclusieve technologie
  • Studentverhaal
  • Werkgevers

Elke semester dragen diverse studenten bij aan de projecten van TINT door middel van hun stages of scripties. Hun werk speelt een cruciale rol in het succes van TINT, en hun bijdragen zijn enorm waardevol. We waarderen de expertise en perspectieven die zij met ons delen. Aan het einde van de semester presenteren ze hun onderzoek, scriptie of professioneel product, dat we graag onder de aandacht van een breder publiek brengen. Eerder deelden wij al de innovatieve tool voor werkgevers die HRM student Dide heeft ontworpen. Deze tool biedt werkgevers inzicht in cruciale informatie, relevante thema’s en richtinggevende vragen voor de implementatie van inclusieve technologie binnen een bedrijf. De tool fungeert als ondersteuning bij het opstarten van veranderingen in werkprocessen door middel van inclusieve technologie. Het kan ingezet worden als gespreksstarter of bij bijvoorbeeld een oriëntatiegesprek.

Lees meer

Taalbarrières doorbreken met vertaaltechnologie

  • Inclusieve technologie
  • Timekettle
  • Vertaaltechnologie

In de voortdurend veranderende wereld van technologie staan innovaties nooit stil. Bij TINT houden we deze ontwikkelingen scherp in de gaten. Onlangs heeft TINT de nieuwste vertaaltechnologie, de Timekettle X1 AI Interpreter, aangeschaft om mee aan de slag te gaan.

Lees meer