Arbeidsdeskundigen op bezoek bij TINT Apeldoorn

3D printer, Operator Support System en Virtual Reality allemaal technologieën/ projecten waar studenten bij TINT Apeldoorn mee bezig zijn. Tien arbeidsdeskundigen van het UWV, arbodienst en private organisaties maakten kennis met de studenten en projecten van TINT Apeldoorn.

Aanleiding bezoek

Arbeidsdeskundigen van het Onderlinge Toetsingsgroep komen enkele malen bij elkaar om kennis te updaten en uit te wisselen. Deze keer een bezoek aan TINT Apeldoorn. De arbeidsdeskundigen richten zich onder andere op de invalshoek van voorzieningen met betrekking tot re-integratie.

Technologieën en projecten TINT Apeldoorn

De arbeidsdeskundigen kregen een inkijkje in de verschillende technologieën en projecten die bij TINT Apeldoorn draaien.

Virtual Reality (VR)

VR voor beroepskeuze bij autisme of angststoornissen. Mensen uit de doelgroep ondersteunen bij de keuze voor hun beroep. Via VR kan iemand verschillende filmpjes van beroepen bekijken. De aankomende tijd zal via een co-creatie meerdere beroepenfilmpjes worden vormgegeven.

Operator Support System

Diverse medewerkers van werkleerbedrijf Lucrato hebben inmiddels kennis gemaakt met het Operator Support System. Het systeem projecteert instructies op het werkblad.
De aankomende tijd zal dit verder worden uitgerold binnen Lucrato.

Arbeidsdeskundigen mogen zelf achter het Operator Support System plaats nemen om het te testen.

Arbeidsdeskundigen krijgen uitleg over Operator Support System en mogen dit ook zelf testen.

3D printer

Hulpmiddelen maken voor doelgroepmedewerkers zodat zij hun werk beter en gemakkelijker kunnen uitvoeren. Dit kan door de hulpmiddelen te laten maken met de 3D-printer. Momenteel wordt gekeken hoe doelgroepmedewerkers kunnen worden ingeleerd voor de 3D-printer.

Catalogus

Wegwijs worden in het grote bos van alle verschillende (inclusieve) technologieën is voor veel mensen nog erg lastig. Door middel van een technologie catalogus kan er makkelijker een technologie gevonden worden die iemand kan ondersteunen in zijn of haar dagelijkse leven. Ook is deze catalogus erg makkelijk om organisaties bewuster te maken van wat er allemaal mogelijk is.

Speeddaten

Middels speeddaten, gesprekken van 10 minuten, tussen arbeidsdeskundige en student(en) konden er vragen worden gesteld en ervaringen worden uitgewisseld. Het speeddaten zorgde voor veel interactie.

Enkele reacties van arbeidsdeskundigen:

  •  ‘Mooi om te zien dat er binnen TINT Apeldoorn veel aandacht is voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.’
  • ‘Het is interessant om de ontwikkelingen binnen TINT Apeldoorn te zien en mooi hoe studenten met diverse achtergronden hier bij betrokken zijn.’
  • ‘VSO onderwijs al eerder in het proces betrekken, dit biedt mogelijkheden bij de jonge doelgroep.’

We kijken terug op een goede bijeenkomst, waarbij het contact is gelegd tussen arbeidsdeskundigen en TINT Apeldoorn.

Recente artikelen

Taalbarrières doorbreken met vertaaltechnologie

  • Inclusieve technologie
  • Timekettle
  • Vertaaltechnologie

In de voortdurend veranderende wereld van technologie staan innovaties nooit stil. Bij TINT houden we deze ontwikkelingen scherp in de gaten. Onlangs heeft TINT de nieuwste vertaaltechnologie, de Timekettle X1 AI Interpreter, aangeschaft om mee aan de slag te gaan.

Lees meer

Een inclusief bureau met de Orcam en SuperNova

  • Hybride leren
  • Inclusie
  • Orcam

De OrCam: een innovatieve apparaat voor mensen met een beperkt gezichtsvermogen, vermoeidheid bij het lezen, of voor leesproblemen. De OrCam is een unieke technologie met een slimme camera die tekst kan lezen van elk gedrukt oppervlak of digitaal scherm. Of het nu gaat om de ochtendkrant, een boek of de tekst op een computer. Ook kan deze technologie verbonden worden met AI, waardoor de gebruiker de mogelijkheid krijgt om vragen te stellen over de tekst.

Lees meer

Studenten presenteren hun onderzoeksresultaten: een mooie opkomst!

  • Kennisdeling
  • Learning community

Afgelopen vrijdag hebben de studenten van het afgelopen semester hun onderzoeksresultaten gepresenteerd aan een gevulde zaal met diverse stakeholders. Verschillende werkgevers, organisaties, docenten, collega’s van Werkleerbedrijf Lucrato en nieuwe studenten die het aankomende semester bij TINT zullen starten, waren aanwezig om te luisteren naar het brede scala aan inclusieve onderwerpen:

Lees meer

Studentverhaal: “Ik heb mijzelf zodanig kunnen ontwikkelen dat ik klaar ben gestoomd voor de arbeidsmarkt!”

  • 3D-printer
  • Stage
  • Studentverhaal

Elk semester werken verschillende studenten aan de projecten van TINT door middel van hun scripties of stages. Deze studenten zijn essentieel voor het succes van TINT en hun bijdragen zijn van grote waarde. We zijn erg dankbaar voor de kennis en inzichten die zij met ons delen. Aan het einde van elk semester presenteren zij een onderzoeksverslag, scriptie of professioneel product, dat we graag met een breder publiek delen. Stytze, Mechatronica student van Aventus, heeft zich voornamelijk beziggehouden met 3D printen. Wij hebben hem gevraagd om iets meer te vertellen over zijn stage bij TINT.

Lees meer

Een succesvolle afsluiting van de 3D print cursus!

  • 3D-printer
  • Kennisdeling

Vorige week woensdag was het feest bij TINT! Negen enthousiaste deelnemers hebben de 10-weekse cursus 3D-printen succesvol afgerond en hun certificaat in ontvangst genomen. In de afgelopen tien weken hebben de deelnemers de kans gekregen hun kennis en vaardigheden in 3D-printen te verbeteren, dankzij een mix van een e-learning en een praktische workshop.

Lees meer

Innovatieve tool voor werkgevers: Streven naar inclusie met technologie

  • Inclusieve technologie
  • Kennisdeling
  • Sociaal ondernemen
  • Werkgevers

Streven naar inclusie door middel van inclusieve technologie binnen je bedrijf: Hoe pak je dit als werkgever aan? Wat komt hier allemaal bij kijken? En waar moet je rekening mee houden? Als werkgever wil je wellicht streven naar inclusie door middel van technologie, maar weet je niet waar te beginnen.

Lees meer